29. 11. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / Otvaranje izložbe o Raulu Valenbergu – KCZR – 28. 1. 2020
kczr

Otvaranje izložbe o Raulu Valenbergu – KCZR – 28. 1. 2020

IZLOŽBA

“ZA MENE NIJE POSTOJAO DRUGAČIJI IZBOR”

U Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 28. januara biće otvorena izložba: “Za mene nije postojao drugačiji izbor”. Izložba je posvećena švedskom diplomati Raulu Valenbergu (Raoul Wallenberg) koji je spasao više hiljada Jevreja u Budimpešti, u toku Drugog svetskog rata. Izložba je deo projekta: “Raul Valenberg – Budi nosilac promene” koji se realizuje u periodu od oktobra 2019. do marta 2020. godine.

Projekat realizuje C31 – Centar za razvoj kulture dečjih prava i Ambasada Švedske u Beogradu u partnerstvu sa Raul Valenberg Akademijom iz Stokholma i uz podršku Švedskog instituta a u saradnji sa partnerskim školama i ustanovama kulture u Šapcu, Bečeju, Kragujevcu, Beogradu, Žitištu, Zrenjaninu i Smederevu. U projektu učestvuje sedam škola i šest ustanova kulture među kojima je i zrenjaninski Kulturni centar.

Projekat pored izložbe obuhvata i radionice inspirisane izložbom i sa temama o pozitivnim uzorima mladih, vrednostima i delima a sa ciljem osnaživanja identiteta, integriteta, osećaja lične ispunjenosti i sa osnaživanjem mladih da u sebi prepoznaju i grade osobine koje ih mogu učiniti pozitivnim uzorima.

Izložba se otvara u Kulturnom centru Zrenjanina 28. januara u 12 časova i traje do 5. februara. Izložbu čine više celina sa sadržajima vezanih za život i delo Raula Valenberga.

Pročitajte još

likovni salon 30X30 iz Arhive

Saopštenje žirija likovnog konkursa 30X30

OTVARANJE LIKOVNOG SALONA 30X30 Izložbeni salon Kulturnog centra Zrenjanina – Četvrtak, 9. decembar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>