13. 08. 2022.
Home / Ostali sportovi / PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA – DO 30. JANUARA 2020.
81722918_2427852777476023_3677868847337046016_o

PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA – DO 30. JANUARA 2020.

FILMSKI PROGRAM

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN

CIKLUS: NAJBOLJE OD FRANCUSKOG FILMSKOG KARAVANA

JANUAR/FEBRUAR 2020.

U Kulturnom centru Zrenjanina u januaru i prve dve nedelje februara 2020. prikazuje se filmski ciklus: NAJBOLJE OD FRANCUSKOG FILMSKOG KARAVANA. Svake srede i četvrtka u Maloj sali od 20 časova mogu se pogledati filmovi novije produkcije. Ciklus se organizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. Ulaz na projekcije je besplatan.

RASPORED PRIKAZIVANJA FILMOVA

U NAREDNOM PERIODU

SINOPSISI I TREJLERI:

SREDA, 22. I ČETVRTAK, 23. JANUAR

Film:”Nisam đubre” (FRA, 2016, 1h51min) – Je ne suis pas un salaud

Režija: Emanuel Finkiel

Igraju: Nikola Divošel, Melani Tjeri, Marin Kajon

Nakon što je brutalno napadnut na ulici, Edi lažno optužuje Ahmeda, idealnog krivca, koga je uočio na ulici nekoliko dana pre napada. Dok Ahmed upada u kandže nemilosrdnog pravosudnog sistema, Edi se trudi da nastavi normalnim tokom život sa ženom i sinom. Dobija novi posao i sve izgleda kao da se vratilo u normalu. Međutim, polako ga pritiska breme njegovog nemoralnog postupka… Rizikujući da izgubi sve, Edi će pokušati da otkrije

istinu…

https://www.youtube.com/watch?v=tsKIa9HzWKE

SREDA, 29. I ČETVRTAK, 30. JANUAR

Film:”Fatima” (FRA, 2015, 1h19min) – Fatima

Režija: Filip Fokon

Igraju: Sorija Žerual, Zita Anro, Kenza Noa

Fatima živi sama sa dvema ćerkama: Suad, buntovnom petnaestogodišnjakinjom i

osamnaestogodišnjom Nesrin koja je upravo upisala medicinu. Fatima teško usvaja francuski jezik i doživljava ga kao frustraciju u svakodnevnim odnosima sa ćerkama. Njih dve su njen ponos i pokretač u životu ali i razlog za nemir i brigu. Kako bi im obezbedila najbolju moguću budućnost, Fatima radi kao čistačica sa nezgodnim radnim vremenom. Jednog dana, pada niz stepenice… Sprečena da radi, Fatima na arapskom piše sve ono što do tada nije mogla da kaže svojim ćerkama na francuskom.

https://www.youtube.com/watch?v=wxY6n43bVOM

PROGRAM VIZUELNIH UMETNOSTI

UTORAK, 28. JANUAR

IZLOŽBA

“ZA MENE NIJE POSTOJAO DRUGAČIJI IZBOR”

  • Izložba u trajanju od deset dana

U Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 28. januara biće otvorena izložba:  “Za mene nije postojao drugačiji izbor”. Izložba je posvećena švedskom diplomati Raulu Valenbergu (Raoul Wallenberg) koji je spasao više hiljada  Jevreja u Budimpešti, u toku Drugog svetskog rata. Izložba je deo projekta: “Raul Valenberg – Budi nosilac promene” koji se realizuje u periodu od oktobra 2019. do marta 2020. godine.

Projekat realizuje C31 – Centar za razvoj kulture dečjih prava i Ambasada Švedske u Beogradu u partnerstvu sa Raul Valenberg Akademijom iz Stokholma i uz podršku Švedskog instituta a u saradnji sa partnerskim školama i ustanovama kulture u Šapcu, Bečeju, Kragujevcu, Beogradu, Žitištu, Zrenjaninu i Smederevu. U projektu učestvuje sedam škola i šest ustanova kulture među kojima je i zrenjaninski Kulturni centar. Projekat pored izložbe obuhvata i radionice inspirisane izložbom i sa temama o pozitivnim uzorima mladih, vrednostima i delima a sa ciljem osnaživanja identiteta, integriteta, osećaja lične ispunjenosti i sa osnaživanjem mladih da u sebi prepoznaju i grade osobine koje ih mogu učiniti pozitivnim uzorima.

Izložba se otvara u Kulturnom centru Zrenjanina 28. januara u 18 časova i traje do 5. februara. Izložbu čine više celina sa sadržajima vezanih za život i delo Raula Valenberga.

TRIBINSKI PROGRAM

UTORAK, 28. JANUAR

TRIBINA

U utorak, 28. januara u Kulturnom centru Zrenjanina biće održana tribina – „Bitka na Sutjesci – najpresudnija bitka NOB-a“. Uvodničar je mr Petar Jakšić, istoričar. Tribina počinje u 19 časova u Maloj sali.

POZORIŠNE PREDSTAVE

USKORO U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA

KARTE U PRODAJI NA BILETRANICI KCZR

  • ČETVRTAK, 30. JANUAR

  „IMA NEŠTO ŠTO BI TREBALO DA ZNAŠ“

SUBOTA, 8. FEBRUAR

  • „SOKIN I BOSINA“

U četvrtak, 30. januara u Kulturnom centru biće izvedena nova pozorišna komedija „Ima nešto što bi trebalo da znaš“. Predstava je urađena po motivima teksta „Istina“ Floriana Zelera a njen autorski tim koji je i nosilac uloga čine: Miloš Lalović, Milica Janketić, Maja Nikolić i Bojan Krivokapić. Predstava počinje u 20 časova. Cena ulaznice je 700 dinara.

U subotu, 8. februara na programu je hit predstava „Sokin i Bosina“, komedija koja nam prikazuje večite odnose unutar porodica u kojima dominiraju likovi tašte i svekrve uz prisustvo mudre snaje i skromnog zeta. Igraju: Ljiljana Blagojević, Vesna Stanković, Miloš Đorđević i Kalina Kovačević. Kao i uvek za predstavu vlada veliko interesovanje a odigrana je preko 150 puta. Predstava počinje u 20 časova. Cena ulaznice je 800 dinara.

– POPUST –   

 U okviru prodaje karata otvorena je  mogućnost da pored uobičajenih prodaja karata za svaku predstavu, po navedenim cenama, možete da kupite i karte za obe predstave po ceni od 1200 dinara.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina, svakog radnog dana, od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Dodatne informacije o prodaji karata:

023/566-712

063/562-783

PETAK, 21. FEBRUAR

POZORIŠNA KOMEDIJA

“ŠTA ME SNAĐE”

U petak, 21. februara u Kulturnom centru Zrenjanina  biće izvedena pozorišna komedija “Šta me snađe” u kojoj igra Anđelka Prpić. Predstava počinje u 20 časova.

Naša popularna glumica je glavni protagonista ove fantastične predstave nastale iz pera Nebojše Romčevića, ako ne najboljeg, sigurno jednog od najboljih scenarista današnje Srbije.
Šarmantna Anđelka, u ovoj predstavi igra Jovanku Joku Jakovljević, bankarku staru 32 godine. U predstavi, Anđelka je jedna mlada žena koja gradi karijeru onim što ima u surovom korporativnom svetu. Sasvim slučajno se našla pred dilemom: čast i bračna vernost ili uspon u karijeri? Takvu dilemu ne može da razreši sama: čitava vojska likova joj u tome pomaže stvarajući još veću konfuziju, a direktorov sin samo što nije ušao u njenu sobu… Ovaj je svet skrojen tako naopako, da izgleda da je svaka žena bar jednom naletela na svog Harvija Vajnstajna.

Tekst za ovu odličnu komediju je napisao Nebojša Romčević, a režiju je uradio poznati glumac i režiser Branko Đurić Đuro. Predstava je nastala u produkciji beogradske producentske kuće GMR.

Karte su u prodaji od ponedeljka, 20. januara na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina, svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 1000 dinara.

Pročitajte još

trs

Tvoje vesti iz sveta trčanja

Šta kažu stručnjaci: Zašto se budite umorni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>