24. 09. 2023.
Home / Rukomet / NIŠAVA NA MINUS OSAM ZAMRZLA NADU IZ BANATA
image5

NIŠAVA NA MINUS OSAM ZAMRZLA NADU IZ BANATA

Železničar – Proleter 36:28 ( 20:12 )

Ne ide, pa ne ide na gostovanjima…Rukometaši Proletera, kada napuste ušuškanost pitomog Begeja, pređu Tisu i Tamiš, kao da nisu isti tim, teško pronalaze sebe i svoju prepoznatljivu, borbenu igru, koju prikazuju na svom parketu, u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

image4

Očigledno, danak neiskustvu u elitnom, Arkus superligaškom društvu, pomalo i trema, utiču da tim ne uspe da dođe do nivoa potrebnog za ravnopravnu borbu i situaciju da iznenade protivnika.

image1

No, nije to ništa strašno, dugi niz sezona unazad, izabranici selektora ženske rukometne reprezentacije Srbije, Ljubomira Obradovića, nisu osetili barut superligaških duela i to se itekako vidi, ali zbog toga ne treba gubiti nadu, nego iz svakog neuspeha izaći rutiniraniji, borbeniji i spremniji za novi duel.U takvom rasporedu misli, ideja i pristupu, doći će i radosti, pobede i energija, koju tim Proletera svakako poseduje, uz kvalitet, koji nikada nije bio sporan.

image3

U Nišu, protiv Železničara, koji je savladan u Zrenjaninu, najefikasniji bio je David Pešić sa 5 golova, Momir Rnić, Predrag Krivošija i Uroš Elezović upisali su po 4, Saša Terzić i Aleksa Gaćinović, bili su precizni po tri puta, Luka Radović i Dušan Ilijin, postigli su po dva gola, dok se Nebojša Kanižaj jednom upisao u strelce.

image2

Svaku nadu tima iz banatske ravnice u hladnoj Nišavi, potopio je Đorđe Spasić sa 9 preciznih projektila u mrežu kapitena Marka Gaćinovića, a šuterski raspoloženi bili su Veljko Stanojević i Vladimir Jevtić sa po 6 i Nemanja Milovanović sa 5 postignutih golova, dok je Aleksandar Stojanović postigao 4 gola.

image

foto: Arkus Superliga Srbije

Pročitajte još

DSCF8540

Partner za budućnost – SRL i Voda Vrnjci

U prostorijama Rukometnog saveza Srbije danas je potpisan sporazum o saradnji, prema kojem je Voda ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>