08. 06. 2023.
Home / Košarka / KOŠARKAŠI PROLETERA BEZ VEĆIH PROBLEMA DO PETOG TRIJUMFA
IMG_20191116_202016

KOŠARKAŠI PROLETERA BEZ VEĆIH PROBLEMA DO PETOG TRIJUMFA

Proleter – Fair play 76 : 55 ( 21:21, 21:13, 16:5, 18:16 )

Gosti iz Niša, realno nisu imali šta da traže u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu i osim prvog perioda, kada su uspeli da izbore egal, 21:21, krenuo je njihov latentni pad, što su domaći košarkaši, čini se sa pola gasa, pedantic kažnjavali i na kraju utakmicu okončali sa ubedljivih 21 poena plusa.

Bez Petra Beadera, koji je bio u rosteru, ali zbog hiruške intervencije na čelu, nike ulazio u igru, Proleter je ostvario peti trijumf i ostao u grupi timova koji su na čelu tabele, a najefikasniji i najraspoloženiji za igru bio je Nikola Otović sa 17 ubačenih poena, 5 asistencija i 3 od 5 za tri poena, uz ukupan indeksni učinak 14.

Dvocifreni u pobedničkom timu bili su, po indeksu najbolji igrač na parketu Vladimir Kovačević sa ukupnim indeksom 19, 11 poena i 8 skokova i Nedeljko Panić, koji je ubacio 10 poena, uz dve trojke od 5, 3 skoka i 2 asistencije, a treba istaći i sjajnu rolu kapitena Petra Lambića, koji je pohapsio sve napadačke inicijative gostiju, ostvario ukupan indeks 18, uz 8 ubačenih poena, isto tiloko skokova i 4 asistencije.

U redovima Fair play najefikasniji i jedini sa dvocifrenim poenterskim skorom bili su Uglješa Mitrović i Miloš Stojanović sa po 10 poena.

Zanimljivo je da su gosti iz Niša, koje predvodi poznati košarkaški stručnjak Srećko Sekulović, od 12 ispaljenih, za 40 minuta meča, pogodili samo jednu trojku, a u trećem periodu, kada je Proleter i prelomio utakmicu, postigli su samo 5 poena, uz promašenih 11 slobodnih bacanja.

Pročitajte još

Janjusevic-1-450x300

TEHNIČKI PREGLED „JANJUŠEVIĆ“ SEČANJ – DVE DECENIJE POSTOJANJA

Privredno društvo „Janjušević“ d.o.o. Sečanj ovih dana obeležava značajan jubilej, dve decenije od svog osnivanja ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>