04. 08. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA – DO 17. OKTOBRA 2019.
kczr

PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA – DO 17. OKTOBRA 2019.

DANI BAUHAUSA U ZRENJANINU

– Otvaranje izložbe, projekcije filmova, diskusije, arhitektonska radionica i razgovor sa istoričarima umetnosti u Kulturnom centru Zrenjanina
Svečanim otvaranje izložbe “Bauhaus – sto godina posle” u petak, 4. oktobra javnosti je predstavljen novi projekat Kulturnog centra Zrenjanina pod nazivom: “Manje je više – Dani Bauhausa”. Projekat je nastao u okviru programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Grada Zrenjanina. Do 8. oktobra publiku, svakodnevno, u Kulturnom centru, očekuju programi posvećeni ovom arhitektonskom i umetničkom pravcu. Izložba je otvorila ovu tematsku celinu i izdvojila se jer je predstavila 21 autora, rođenih zrenjaninaca i zrenjaninki, koji stvaraju van našeg grada i granica naše zemlje.
Projekat se realizuje do 8. oktobra za kada je predviđeno i održavanje razgovora sa Nebojšom Milenkovićem, istoričarom umetnosti. Razgovor na temu Bauhausa počinje u 19 časova u Kulturnom centru Zrenjanina.

Detalje o programima možete pogledati na sajtu Kulturnog centra Zrenjanina putem sledećeg linka:

https://kczr.org/%d0%bc%d0%b0%d1%9a%d0%b5-%d1%98%d0%b5-%d0%b2%d0%b8%d1%88%d0%b5-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%b1%d0%b0%d1%83%d1%85%d0%b0%d1%83%d1%81%d0%b0/

PONEDELJAK, 7. OKTOBAR
XVI SMOTRA HOROVA PENZIONERA VOJVODINE
U Kulturnom centru Zrenjanina u ponedeljak, 7. oktobra biće održana XVI Smotra horova penzionera Vojvodine. Na smotri nastupaju: Omladinski mešoviti hor „Koča Kolarov“, Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“, Pevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski“, Muški hor „Sveti Serafin Sarovski“, Crkveno pevačko društvo „Žene Mironosice“, Hor penzionera „Romantičari sa Begeja“ kao i još nekoliko istaknutih školskih i crkvenih horova.
Program počinje u 13 časova. Ulaz je besplatan.
Organizatori smotre horova su: Udruženje penzionera Zrenjanina i Savez penzionera Vojvodine uz podršku Grada Zrenjanina, zrenjaninske Turističke organizacije i Kulturnog centra.

PONEDELJAK, 7. OKTOBAR
KONCERT DUA „FLORAL“
Koncert dua „Floral“ biće održan u ponedeljak, 7. oktobra u Baroknoj sali Gradske kuće. Koncert počinje u 19 časova. Ulaz je besplatan. Duo „Floral“ čine Stana Krstajić – solo fautustkinja Beogradske filharmonije i Milena Stanišić – redovni profesor harfe na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.
Program ovog koncerta čine kompozicije koje se razlikuju po stilu komponovanja i muzičkom sadržaju, i predstavljaju visok domet stvaralaštva za ova dva instrumenta. Duo flauta-harfa je tokom poslednjih 150 godina postao jedan od omiljenih dua kome kompozitori kako u svetu, tako i kod nas posvećuju svoja dela. Na programu će se naći dela Dejana Despića, Dušana Radića, Petra Konjovića, Ivane Stefanović, Miloša Raičkovića, Dragane Jovanović,Gabriela Forea, Vilija Hesa i Žozefa Lobera.

Ovaj duo nastao je pre više od 20 godina i od tada je neprekidno aktivan i kao duo, i u saradnji sa drugim muzičarima (Pavle Aksentijević, Panta Veličković, Olivera Đurđević, Ognjen Popović, kvartet Rubikon, Rastko Popović).
Pored redovnih koncerata, duo je vrlo aktivani na drugim poljima. Tokom dve godine je aktivno učestvovao u radionici za decu i mlade sa Daunovim sindromom. Takođe je održao koncerte za brojne društveno osetljive grupe (za slepe i slabovide, autističnu decu, osobe lečene od alkoholizma itd). Duo ima objavljena dva kompakt diska, a treći – sa muzikom za flautu i harfu srpskih kompozitora je trenutno u fazi postprodukcije.

BIOSKOPSKE PROJEKCIJE
NAJNOVIJI FILMSKI HITOVI

OD SREDE. 9. DO PETKA, 11. OKTOBRA
DOMAĆI FILM: “VOJNA AKADEMIJA 5”
U Kulturnom centru Zrenjanina od srede, 9. do petka 11, oktobra prikazuje se najnovije domaće filmsko ostvarenje “Vojna akademija 5”. Projekcije su u Velikoj sali od 18 i 20.30h. Karte se kupuju pre početka projekcije, na biletarnici Kulturnog centra, po ceni od 250 dinara.

Dodatne informacije o prodaji karata: 023/566-712.

VOJNA AKADEMIJA 5

Reditelj: Dejan Zečević
Uloge: Bojan Perić, Nina Janković, Jelisaveta Orašanin Teodosić, Miloš Timotijević, Slaven Došlo, Andrea Ržaničanin, Vaja Dujović, Anđela Jovanović, Vučić Perović, Viktor Savić, Đorđe Stojković, Miodrag Dragićević, Jovan Jovanović, Davor Golubović, Ivan Mihailović, Olga Odanović, Dragana Dabović, Tanasije Uzunović, Branka Pujić, Dragan Petrović Pele, Miodrag Miki Krstović, Gordana Paunović, Tatjana Venčelovski, Darko Tomović
Žanr: drama, triler
Trajanje: 120 min
Scenario: Željko Hubač i Zorica Cvijetić
Direktor fotografije: S.A.S Nebojša Bašić, S.A.S Zoran Petrović
Producent: Nebojša Garić
Produkcijska kuća: Nira Pro
Distribucija: Art Vista

Sinopsis:
Naši omiljeni filmski junaci ovoga puta prolaze kroz nove životne izazove, od poslovnih, poput kapetana Danijela Stošića koji pokušava da se vrati staroj ljubavi – letenju, borbe za opstanak veze Roksande i Vasiljevića, ali i borbe za potomstvo Saše i Klisure. Pratimo i avanture mladih potporučnika koji se trude da prežive u divljini, na obuci za specijalnu jedinicu, kada na test izdržljivosti dolaze njihova prijateljstva i ljubavne veze.

OD SREDE, 9. DO PETKA, 11. OKTOBRA
DEČJI ANIMIRANI FILM
„JETI – SNEŽNI ČOVEK“
U Kulturnom centru Zrenjanina od 9. do 11. oktobra prikazuje se dečji animirani film: „Jeti – Snežni čovek“/Abominable. Projekcije su u Velikoj sali od 16 časova. Karte će se prodavati na biletarnici Kulturnog centra, pre početka projekcije, po ceni od 250 dinara.
Dodatne informacije o prodaju karata: 023/566-712.

Najnoviji dečji animirani film „Jeti-Snežni čovek“ (2019, 92’) snimljen je u kineskoj i američkoj koprodukciji. Režiju potpisuje Jill Culton. Film je sinhronizovan na srpski jezik sa glasovima glumaca: Anje Mit, Vasilija Prvulovića, Dimitrija Nikolića i Mine Lazarević.

– Ova epska avantura smeštena je na ulice Šangaja i na velikoj planini Himalaji, u pejzažnim celinama koje svojom lepotom oduzimaju dah. Glavni junak je mitsko biće – Jeti, koji će pokušati uz pomoć svoji ljudskih prijatelja da nađe put do svoje kuće.

SREDA, 9. I ČETVRTAK, 10. OKTOBAR
FILMSKI CIKLUS: OSKAROVCI NA FILMU
FILM: MOJE PESME, MOJI SNOVI/THE SOUND OF MUSIC (SAD, 1965, 174’)
Novi filmski ciklus u Kulturnom centru Zrenjanina – „Oskarovci na filmu“ prikazivaće se u oktobru svake srede i četvrtka od 20 časova. U sredu, 9. i četvrtak, 10. oktobra na programu je američki mjuzikl: „Moje pesme, moji snovi“/The Sound of Music. Film je zasnovan na istinitoj priči Marije Fon Trap, doživeo je izuzetno dobre reakcije i od strane publike i od kritike. Dobitnik je pet oskara uključujući i onog za najbolji film i najboljeg režisera. Film je režirao Robert Vajs a glavne uloge igraju: Džuli Endruz i Kristofer Plamer.
– Film se prikazuje u Maloj sali. Ulaz je besplatan.

SREDA, 16. I ČETVRTAK, 17. OKTOBAR
FILMSKI CIKLUS: OSKAROVCI NA FILMU
FILM: ČOVEK ZA SVA VREMENA/ A MAN FOR ALL SEASONS(SAD, 1966, 120’)
Novi filmski ciklus u Kulturnom centru Zrenjanina – „Oskarovci na filmu“ prikazivaće se u oktobru svake srede i četvrtka od 20 časova. U sredu, 16. i četvrtak, 17. oktobra na programu je britanski film: „Čovek za sva vremena“/A Man for All Seasons. Kako se navodi reč je o jednom od najuspešnijih filmova američkog reditelja Freda Zinnemanna koji govori od odnosu tadašnjeg kancelara engleske kraljevine i vladara Henrija VIII. Film je dobio šest oskara: za najbolju režiju, za najbolju glavnu mušku ulogu, za najbolju fotografiju, kostim i adaptirani scenario. Glavnu ulogu tumači Paul Scofield u pratnji glumačkih velikana iz perioda nastanka ove biografske drame.
– Film se prikazuje u Maloj sali. Ulaz je besplatan.

USKORO U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA
KONCERT ALEKSANDRE RADOVIĆ
PETAK, 25. OKTOBAR

Koncert renomirane pop muzičarke Aleksandre Radović biće održan u Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 25. oktobra. Koncert počinje u 20 časova a karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1000 dinara.

Dodatne informacije o prodaji karata: 023/566-712.

INFO PLUS
U TOKU
LIKOVNI KONKURSI
KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA
U Kulturnom centru Zrenjanina (početkom septembra) su raspisana i još uvek otvorena dva likovna konkursa. Prvi je Međunarodni likovni konkurs 30X30 koji je raspisan u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem. Konkurs je namenjen profesionalnim likovnim umetnicima u zemlji i inostranstvu a otvoren je do 15. novembra. U toku je i konkurs za izlaganje u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina za 2020. godinu. Pravo učešća na konkurs imaju svi likovni, primenjeni i multimedijalni akademski umetnici, grupe i udruženja likovnih umetnika. Konkurs je otvoren do 15. oktobra 2019. godine.

– Više o konkursima i njihovim propozicijama za učešće možete pogledati na sajtu Kulturnog centra Zrenjanina – www.kczr.org sa kojeg se mogu preuzeti i formulari (upitnici) koji su sastavni deo konkursne dokumentacije.

Pročitajte još

PSX_20210804_151217

DANIJEL ŠEBEZ NASLEDIO BOJANA MIJATOVA U DIREKTORSKOJ FOTELJI SPORTSKIH OBJEKATA U ZRENJANINU

Dojučerašnji drirektor Javne ustanove Sportski objekti Bojan Mijatov i novi v.d. Danijel Šebez, obojca sportisti, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>