15. 05. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / Šansa za nova ulaganja – sajam investicija i trgovine u Kini -CIFIT
Delegacija Republike Srbije na štandu

Šansa za nova ulaganja – sajam investicija i trgovine u Kini -CIFIT

Predstavnici Specijalne bolnice za rehabliaciju “Rusanda” ostvarili su značajnekontakte na sajmu investicija koji se održao od 08.09. do 11.09. u Sjamenu, Narodna Republika Kina kako među domaćim privrednicima tako i sa zainteresovanim Kineskim Partnerima.

Srpsku delegaciju na najvećem sajmu investicija u svetu CIFIT-u predvodio je potpredsednik Vlade i ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić. Ministar Ljajić je u nedelju 8. septembra otvorio Srpski paviljon na sajmu, na kojem je Srbija bila počasni gost .

Investicionom kongresu, organizovanom u okviru sajma, pod nazivom “Pojas i put” prisustvovali su osim ministra Ljajića, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, predstavnici Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije.

Predstavnici Banje “Rusanda” V.D. direktora mr sc. med. dr Zorica Ćulibrk i dipl.ecc Vladimir Eremić , su ovom prilikom predstavili veliki potencijal banje “Rusanda” istakli da je projekat detaljne regulacije banjskog kompleksa u završnoj fazi i da je ovim planom predviđeno uređenje postojećih i izgradnja novih hotela, sportsko rekreativnog objekta , bazena i geronto bloka. Takođe je predstavljen plan vezan za izgradnju termoelektrane koja bi koristila toplotne izvore termominaralne vode i značajno smanjila vremenski rok povrata uloženih investicija.

“Sajam je bio uspešan po SB “Rusanda” s’obzirom da smo imali više uspešnih pregovora sa kompanijama iz Šangaja poput kompanije “Invest Shangai” , kompanije “Invest Taiwan” ističe V.D. direktora Zorica Ćulibrk. “ Postignuti su dogovori da SB “Rusanda” dostavi svoje projekate kompanijama koje su potencijalni partneri kako bi se nastavili pregovori o investiranju vezanom za izgradnju novog hotela u krugu banjskog kompleksa. Istakla bih da je potpredsednik pokrajnske vlade Ivan Đoković, prepoznao naše napore u smislu očuvanja banje i unapređenja zdravstvenih usluga i pozvao nas da u narednih mesec dana budemo njegovi gosti na random sastanku. Takođe ministar energetike i rudarstva gospodin Aleksandar Antić je pokazao veliko interesovanje za projekte vezane za geotermalne izvore i izgradnju termoelektrane, te istakao da je njegovo ministarstvo spremno da pruži punu podršku daljim naporima u vezi sa ovim poslovima. Ministar za zaštitu životne sredine gospodin Goran Trivan je istakao da je ovo ministarstvo spremno da pomogne Banji u projektima vezanim, ne samo, za njihov resor već i sa drugim ministarstvima. “

Sa kineske strane kongresu su prisustvovali predstavnici kompanija Linglong, Ziđin, HBIS i CRBC, kao najvećih kineskih investitora u Srbiji. Predstavnici ovih kompanija su pokazali veliko interesovanje za gotove projekte koji su prezentovani takođe izrazili želju da lično posete “Rusandu” kako bi se na licu mesta uverili o njenim potencijalima. Delegati Banje “Rusanda” su iskoristili posetu sajmu kako bi dogovorili buduću konkretnu saradnju sa kompanijom “Trayal” iz Kruševca, Koridorima Srbije I učvrstili svoje kontakte sa Privrednom komorom Srbije.

 

Pročitajte još

IMG-09ac9a50d3330686d5cb4f0a73539808-V

JEDNA RODA NE ČINI PROLEĆE

Oko kamere Petra Stanića, zabeležilo je u Vinogradskoj ulici u mestu Banatski Dvor, u opštini ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>