31. 03. 2023.
Home / Ostali sportovi / JUSTIN CVETKOV NAJBOLJI MLADI PLIVAČ U SRBIJI I JEDAN OD NAJPERSPEKTIVNIJIH SPORTISTA U DRŽAVI…
FB_IMG_1553405794869

JUSTIN CVETKOV NAJBOLJI MLADI PLIVAČ U SRBIJI I JEDAN OD NAJPERSPEKTIVNIJIH SPORTISTA U DRŽAVI…

Dvanaestogodišnji Justin Cvetkov iz takmičenja u takmičenje dečački iskreno i pošteno, opravdava epitet najboljeg mladog plivača u konkurenciji pionira u Srbiji i najperspektivnijeg sportiste…

 Kako sam kaže, počeo je da pliva sa četiri godine, zbog problema sa astmom i plivanje je bilo sport izbora, pa je sve jako brzo zavoleo i u malog velikog šampiona stasavao uz trenerske instrukcije Proleterovih stručnjaka Pejinoviča, Lenđera,  Borića i Radišića… 

IMG-6282f1bbabce781f3e7453a664373936-V

– Obarao sam nacionalne rekorde  za dečake do 10 godina na 50 i 100 metara kraul i 50 metara leđno i za dečake do 11 godina u istim disciplinama. Proglašen sam za  najboljeg  plivača na oba državna i vojvođanska prvenstva i letnjem i zimskom,ove godine – kaže za portal Sportinfo višestruki državni prvak i vlasnik preko  120 medalja do sada.u karijeri Justin Cvetkov.

 Najveća Proleterova nada i reprezentativac Vojvodine bio je najbolji plivač na prestižnim takmičenjima u Kranju i Sarajevu, kao i na brojnim mitinzima u Srbiji.

IMG_20190404_140112_165

Državni prvak u plivanju na školskim takmičenjima već dve godine uzastopno, talentovani Justin bavi se povremeno i atletikom, na državnom školskom takmičenju osvojio prošle godine prvo mesto u skoku u dalj dok je ove godine bio treći.

Član je Atletskog kluba AS 023 a njegov trener Borislav Mandić, ne štedi reči hvale za svestranog dečaka koji povremeno nastupa na atletskim mitinzima, uporedo sa plivanjem i nedavno je  na prvenstvu Srbije osvojio treće mesto u skoku u dalj, oborivši lični  rekord  skokom od 5,19m.

FB_IMG_1543770510785

U izboru Sportskog saveza grada Zrenjanina i Saveza za školski sport  proglašen je za najboljeg sportistu pojedinca za osnovne škole opštine Zrenjanin, a u školi je odličan učenik i ima sve petice.

– Želim da se potpuno ostvarim u plivanju koje mi je sport broj 1, ali neću zapostaviti ni skok u dalj i ostale atletske discipline.Samo da zdravlje posluži i da nastavim u istom ritmu – naglašava Justin….

Pročitajte još

trs

Vesti sa trčanja

Trčanje i WC: Kako da se postarate da “obavite nuždu” pre trke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>