31. 03. 2023.
Home / Košarka / Srbija prva u Zrenjaninu – punog srca u četvrtfinale
Srbija_Belgija_utakmica_078

Srbija prva u Zrenjaninu – punog srca u četvrtfinale

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom nad Belgijom 70:66 završila je grupnu fazu takmičenja D grupe Evropskog prvenstva u Zrenjaninu na prvom mestu i time obezbedila direktan plasman u četvrtfinale. Pred prepunom “Kristalnom dvoranom, ispred koje je sinoć ostalo i gledalaca koji nisu uspeli da dođu do ulaznice, naše reprezentativke su zabeležile i treću pobedu, nakon neizvesne utakmice i dramatične završnice.

Među osam najboljih selekcija Evrope Srbija se našla potpuno zasluženo, iz utakmice u utakmicu u Zrenjaninu rastao je nivo igre, borbenosti i timskog kvaliteta, tako da je sinoć savladana i jedna od najboljih evropskih reprezentacija, koja u svom sastavu ima i zvanično najbolju igračicu u Evropi, Emu Meseman.

Publika je nosila naše igračice do pobede i sjajnog rezultata u Zrenjaninu, a protiv Belgijanki najefikasnije su bile kapiten Jelena Bruks, sa 16 poena, koja je na kraju u poslednjoj sekundi utakmice postigla “trojku” sa polovine terena, potom Ana Dabović i Sonja Petrović sa po 13 i slavljenica, Nevena Jovanović, koja je 29. rođendan sinoć proslavila ubacivši 11 poena.

Srbija_Belgija_utakmica_076

Sinoćnoj utakmici prisustvovao je i Njegova ekselencija ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji Kun Adam, koji je meč pratio u društvu gradonačelnika Čedomira Janjića i njegovih saradnika. Ambasador Belorusije Valerij Briljov bio je uz svoje sunarodnjakinje tokom sve tri utakmice u Zrenjaninu, a utakmicu Srbija – Rusija, u petak uveče, pratili su sa tribina i ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i ministarka sporta Republike Srpske Sonja Davidović.

U Zrenjaninu su, uz košarkašice Srbije, u svakom trenutku bili i čelnici Košarkaškog saveza Srbije – predsednik Predrag Danilović, potpredsednici Igor Rakočević i Ana Joković, generalni sekretar Dejan Tomašević, kao i Nataša Kovačević, u svojstvu promoterke Evropskog prvenstva.

izvor:
http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7395/Srbija-prva-u-Zrenjaninu—punog-srca-u-cetvrtfinale

Pročitajte još

PSX_20230331_004237

SVETAC U VRBASU S MUKOM DO DESET U POLA S LUKOM…

Vrbas – Sveti Đorđe 76 : 88 ( 23:16, 23:25, 20:24, 10:23 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>