04. 08. 2021.
Home / Ostali sportovi / Odbor za omladinu i sport održao sednicu u Zrenjaninu
Odbor za sport_4

Odbor za omladinu i sport održao sednicu u Zrenjaninu

Odbor za omladinu i sport Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine održao je sednicu u Zrenjaninu, jednom od gradova domaćina ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u košarci za žene koje zajedno organizuju Letonija i Srbija. Članice i članovi Odbora pružili su podršku predstavnicima grada i poželeli im uspeh u organizaciji tog sportskog događaja, ističući značaj organizacija ovakavih sportskih aktivnosti za čitavu zajednicu.

Predsednica Odbora Stojanka Lekić, istakla je da realizacija ovakvih manifestacija pozitivno utiče i na unapređenje kulturnog, ekonomskog i ukupnog društvenog potencijala zajednice, čiji je dobar primer upravo Zrenjanin. Za razvoj i dalje unapređenje realizacije ovakvih sportskih manifestacija bitna je podrška i aktivna saradnja svih aktera i institucija koje su relevantni subjekti u kreiranju i sprovođenju razvojnih politika iz oblasti sporta, kako na regionalnom, tako i na lokalnom nivou, napomenula je Stojanka Lekić i istakla da je Odbor za omladinu i sport aktivan u pružanju podrške svim aktivnostima koje pozitivno utiču na zajednicu.

Na sednici je istaknuto da sport ima ključnu ulogu u svakom društvu, te da doprinosi socijalnoj koheziji, prevazilaženju predrasuda i povećanju pozitivnog uticaja na zajednicu. Takođe, napomenuto je da razvoj sporta mora biti podržan i ohrabrivan na svim nivoima društva, uključujući i lokalne zajednice, a primer takve vrste podrške je upravo Grad Zrenjanin.

Uzimajući u obzir da je Zrenjanin grad sporta, koji je dao veliki broj olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona i osvajača medalja, tokom godina se pokazao kao odličan primer dobre prakse u organizaciji i uspešnoj realizaciji raznih sportskih događaja, naglašeno je na sednici Odbora.

U pratnji domaćina, članice i članovi Odbora za omladinu i sport posetili su i Muzej sporta u Zrenjaninu, koji je jedinstven po načinu postavke i u kojem se baštini tradicija i sportska istorija Zrenjanina duga više od 150 godina. Takođe, obišli su i radove na rekonstrukciji atletske staze na stadionu koje finansira Uprava za kapitalna ulaganja APV i Kristalnu dvoranu, gde se održava Evropsko prvenstvo u košarci za žene.

Ispred domaćina, sednici Odbora za omladinu i sport Skupštine AP Vojvodine prisustvovali su: Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika grada Zrenjanina, Vukosava Đapić – Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina i Siniša Onjin, kustos Narodnog muzeja u Zrenjaninu, zadužen za postavku Muzeja sporta.

Izvor: Skupština AP Vojvodine
https://www.skupstinavojvodine.gov.rs/Vesti.aspx?id=6502&s=vesti

Pročitajte još

Prijem_Zura_Nemes_017

23 OLIMPIJSKA MEDALJA ZA ZRENJANIN

Bronza na Olimpijadi u Tokiju, za Zuraba Datunašvilija, rvača zrenjaninskog Proletera i reprezentativca Srbije u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>