26. 03. 2023.
Home / Fudbal / Čukarički u drugom kolu protiv Moldea ili Rejkjavika
15609479594puskaric_lukovic

Čukarički u drugom kolu protiv Moldea ili Rejkjavika

U sedištu UEFA u Nionu obavljen je žreb za drugo kolo kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope. Ukoliko prođe prvu prepreku, jermenski Banants, Čukarički će u drugoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Molde (Norveška) – KR Rejkjavik (Island). Mečevi drugog kola kvalifikacija na programu su 25. jula i 1. avgusta, a belo-crni bi bili domaćin u prvom susretu. Podsetimo, prvi meč prve runde kvalifikacija između Čukaričkog i Banantsa biće odigran 11. jula u Beogradu, a revanš sedam dana kasnije u Jerevanu.

Sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević posle žreba za prvo kolo, kad je Čukarički izvukao jermenski Banants, istakao je da je to „rival po meri“, a slično mišljenje imao je i posle žreba za drugu rundu.

– Kao i prilikom žreba za prvo kolo, moglo je i lakše i teže. Molde je svakako favorit u duelu sa islandskim Rejkjavikom, norveški šampionat je u punom jeku, a naš potencijalni rival je prvi na tabeli, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Ali otom-potom, sada razmišljamo samo o Banantsu i mečevima prvog kola, kad dođe vreme za to pričaćemo o Norvežanima ili Islađanima – kazao je posle žreba u Nionu Miroslavljević.

Prvotimac Čukaričkog Luka Stojanović istakao je takođe da ne gleda mnogo unapred, već da je sada fokus na pripremama u Sloveniji.

– U ovom trenutku treba prvo da razmišljamo o protivniku iz Jermenije, stručni štab će prikupiti sve raspoložive podatke. Na nama je da se na pripremama u Sloveniji dobro spremimo za utakmice koje nas čekaju. Nigde ne treba žuriti, mlada smo ekipa i sigurno je da nas malo i drma euforija, svi jedva čekamo da krene takmičenje u Evropi. Iskreno, drugo kolo me trenutno ne interesuje, fokusirani smo samo na start sezone i mečeve protiv Banantsa. Nadam se da ćemo ostati kompletni za prvo kolo, trenutno nam nedostaju Bogosavac, Miladin Stevanović, Ovusu… – rekao je Stojanović.

Pročitajte još

image_6483441 (3)

HUMANITARNI TURNIR U MALOM FUDBALU ZA ANITU U MUŽLJI

HUMANITARNI TURNIR U MALOM FUDBALU ZA ANITU U MUŽLJI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>