22. 09. 2023.
Home / Fudbal / Ženski futsal sutra ispisuje istoriju u Zrenjaninu – prva utakmica Srbije u svojoj zemlji
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ženski futsal sutra ispisuje istoriju u Zrenjaninu – prva utakmica Srbije u svojoj zemlji

Zrenjanin i njegova sportska hala, “Kristalna dvorana” sutra će biti domaćini međunarodnog turnira u futsalu za žene “Srbija 2019”, uz učešće četiri nacionalne selekcije – Češke, Slovačke, Slovenije i domaćina Srbije. U prvoj utakmici, od 17 časova, sastaju se Češka – Slovačka, a od 20 časova igraju Srbija – Slovenija.

Tom utakmicom Zrenjanin se upisuje u sportsku i futsal istoriju naše zemlje, jer će to biti prvi meč koji je ženska reprezentativna selekcija odigrala u Srbiji, nakon što je formirana pre godinu dana i što je odigrala nekoliko utakmica u inostranstvu.

Meč Srbija – Slovenija najavili su danas na konferenciji u Gradskoj kući pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, selektor ženske futsal reprezentacije Dejan Majes, tim menadžer Igor Gačić i kapiten naše selekcije Marija Armuš. Pomoćnik gradonačelnika Salapura istakao je da maj mesec, kao i prvi deo godine, protiču u Zrenjaninu u znaku brojnih sportskih događaja i manifestacija, čija će kruna biti Evropsko prvenstvo u košarci za žene, krajem juna.

– Nekako je sve u znaku dama i u znaku sporta, to Zrenjanin zaslužuje, što zbog dugogodišnjih ulaganja u razvoj sportske infrastrukture, što zbog povećanja budžeta koji ide ka sportskim organizacijama. Zahvalio bih se predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije, koji su Zrenjanin prepoznali kao jednu od sredina u kojoj mogu da se održavaju takmičenja i utakmice koje organizuju, nadam se da ćemo i ovoga puta biti dobri domaćini i da će naš klub malog fudbala, u saradnji s Gradom, učiniti sve što je neophodno kako bi sutrašnje utakmice protekle u najboljem redu – naglasio je Salapura i pozvao sve naše sugrađane da dođu sutra u “Kristalnu dvoranu” i prisustvuju mečevima domaće i gostujućih futsal selekcija. Ulaz na obe utakmice je slobodan, uz mogućnost dobrovoljnog priloga u korist akcije “Sportom za bolje sutra”.

Futsal zene najava plakat

Čelnici futsal selekcije Srbije zahvalili su se predstavnicima Grada Zrenjanina na dočeku i ukazanom gostoprimstvu, kao što je to bilo uvek kada je nacionalna selekcija igrala mečeve u našem gradu.
– Zbog toga smo i odabrali Zrenjanin kao mesto odigravanja ove utakmice, koja je istorijska, jer je to prva utakmica ženske futsal reprezentacije ikada održana u Srbiji. Ovu smo selekciju oformili pre godinu dana, igrali smo nekoliko utakmica u inostranstvu, a ovo je prvi turnir u ženskom futsalu koji se organizuje u našoj zemlji. Sutra četiri selekcije igraju u Zrenjaninu, drugo kolo turnira je u sredu u Novom Bečeju, a treće u petak, u Kikindi. Turnir je prijateljski, ali je za nas veoma značajan, da vidimo koliko ova selekcija može da pruži na terenu – rekao je Igor Gačić.

Kapiten naše reprezentacije Marija Armuš izrazila je zadovoljstvo dočekom i prijemom u Zrenjaninu i rekla da su ona i njene saigračice zadovoljne uslovima i atmosferom koja vlada pred sutrašnju utakmicu protiv Slovenije.
– Pratile smo dosta mušku reprezentaciju i poznato nam je kakva je atmosfera bila na utakmicama u Zrenjaninu i kako je to izgledalo van terena. Sada ćemo i mi biti deo toga i nadam se našoj dobroj igri – naglasila je ona.

Kako se moglo čuti na današnjoj konferenciji, među članicama evropske fudbalske federacije UEFA su čak 42 zemlje koje imaju i žensku futsal selekciju, dosta je devojaka iz “velikog” fudbala koje žele da se oprobaju u futsalu i očekuje se razvoj tog sporta u ženskoj konkurenciji i u našoj zemlji, kao i u gradu Zrenjaninu. Sutra će pred “svojom” publikom, s obzirom da je rođena u Zrenjaninu, a sada igra za ženski fudbalski klub iz Požarevca, nastupiti i naša nekadašnja sugrađanka Marija Vuković.

izvor:
http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7333/Zenski-futsal-sutra-ispisuje-istoriju-u-Zrenjaninu—prva-utakmica-Srbije-u-svojoj-zemlji

Pročitajte još

IMG_5389

PRIPREME NA RUDNIKU FUDOKAN REPREZENTACIJE SRBIJE

Na prelepom Rudniku, planini koju mnogi smatraju čelom Srbije, održane su trodnevne pripreme nacionalnog tima ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>