22. 09. 2023.
Home / Ostali sportovi / Ovog vikenda startuje ”Zrenjaninsko leto na Peskari”
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovog vikenda startuje ”Zrenjaninsko leto na Peskari”

Na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući najavljena je manifestacija “Zrenjaninsko leto na Peskari” koja će biti održana predstojećeg vikenda, od 31. maja do 2. juna, i označiti početak rada tog popularnog gradskog kupališta u ovogodišnjoj sezoni.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura rekao je da je svečano otvaranje manifestacije i kupališne sezone zakazano za subotu, u podne.
– Svake godine Grad Zrenjanin se, zajedno sa svojim partnerima, trudi da obogati sadržaje na gradskom kupalištu. Prethodni period bio je period intenzivnog razvoja Peskare, kada smo uložili značajna sredstva, a u tome nam je pomogla i Gradska stambena agencija koja osmišljava sadržaje i vodi računa o samoj infrastrukturi. Bili ste svedoci da kupalište svakodnevno posećuje nekoliko hiljada ljudi, da su plaže ulepšane i da smo dobili lep ambijent u gradu – rekao je Salapura.

Naveo je i da će manifestacija ove godine početi nešto ranije, u odnosu na prethodne, a ukoliko vremenski uslovi to dozvole, kako bi se izašlo u susret potrebama i željama Zrenjaninaca i njihovih gostiju. On se zahvalio svim partnerima koji učestvuju u organizaciji “Zrenjaninskog leta na Peskari”.

O značaju i programima manifestacije govorili su Radiša Dupljanović, direktor GSA, Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije, Marko Miškeljin iz Kancelarije za mlade Zrenjanin, kao i Aleksandar Krevešić – Motodžet Novi Sad.

Kako je najavljeno, na samom otvaranju posetioce očekuje specijalno iznenadjenje, a posetioci će moći da uživaju i u muzičkom koncertu zrenjaninskog benda KATY B GOOD i nastupu Haos Animatora.

Ove godine manifestacija je obogaćena i novim sadržajem u saradnji sa Kancelarijom za mlade i D Most Festivalom hip- hop muzike uz podršku rege, afrobits i elektronske muzike.

U petak, 31. maja počinje besplatna škola skutera “Aquabike” koja traje do nedelje 2. juna. Sva tri dana škola počinje u 13 časova, a završava se u 17 časova.

Kroz ovu trodnevnu besplatnu Akvabajk školu, koju organizuje MK Motodžet iz Novog Sada, deca uzrasta od 14 do 18 godina će imati priliku da nauče osnovne tehnike u vožnji skutera. Akcenat je na bezbednost u plovnom saobraćaju, pri čemu će se ukazivati da nepravilnom upotrebom i bez odgovarajuće bezbednosne opreme vožnja skuterom može predstavljati rizik, kako za njih, tako i za druge učesnike u plovnom saobraćaju, kao i za kupače.

Press Leto na Peskari 2019_7

izvor:
http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7332/Ovog-vikenda-startuje-”Zrenjaninsko-leto-na-Peskari

Pročitajte još

IMG_5190

ŠESTO KOLO VOJVOĐANSKE TREKING LIGE

U okviru 21. Bukovačkog maratona, održano je šesto kolo Vojvođanske treking lige u kojem je ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>