13. 05. 2021.
Home / Ostali sportovi / Svečano otvorene Sportske igre mladih u Zrenjaninu
SPortske_igre_mladih_031

Svečano otvorene Sportske igre mladih u Zrenjaninu

Sportske igre mladih, masovna sportska manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva, stigla je i ove godine u Srbiju i Zrenjanin, a svečano je otvorena juče u hali sportova, “Kristalnoj dvorani”. U ime Grada Zrenjanina, učesnike je pozdravio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, istakavši da ove igre predstavljaju još jednu promociju sportskih nadmetanja, druženja i zdravog načina života. Naš grad se po treći put uključio u organizaciju takmičenja.

SPortske_igre_mladih_017

– Drago nam je što smo i ove godine deo jednog ovako velikog karavana, karavana kojim ćemo Zrenjaninu približiti region, ali i kojim će se region približiti Zrenjaninu. Sportske igre mladih osmišljene su kao koncept regionalnog povezivanja mladih i dece, a nama je posebno drago što smo u Splitu prošle godine imali i predstavnike u međunarodnom finalu koji su osvojili medalje. Ova tradicija u našem gradu se nastavlja, nastavljamo sa širenjem duha sporta, prijateljstva, solidarnosti, fer-pleja – rekao je Salapura i dodao da je, prema nezvaničnim informacijama, učešće u igrama u Zrenjaninu uzelo više od 650 učenika.

SPortske_igre_mladih_006

– Oni će se takmičiti u našim sportskim dvoranama, na fudbalskom terenu, u više disciplina i nadam se da smo i ovim otvaranjem poslali jasnu poruku prijateljstva svima koji žele da se bave sportom i koji promovišu sport i zdrave stilove života – poručio je na jučerašnjoj svečanosti pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

SPortske_igre_mladih_026

Ceremoniji otvaranja Sportskih igara mladih prisustvovali su i čelnici Sportskog saveza grada Zrenjanina, Saveza za školski sport, Srednjebanatskog upravnog okruga, Školske uprave za Banat Ministarstva prosvete Republike Srbije, predstavnici sponzora, kao i istaknuti zrenjaninski sportisti. Među njima je bio i stonoteniski reprezentativac Srbije Ilija Majstorović, kom je pripala čast da u dvoranu unese i upali plamen igara i time zvanično otvori manifestaciju.

SPortske_igre_mladih_030

Sportske igre mladih u Srbiji se održavaju šestu godinu, nakon što su se osnovci i srednjoškolci iz naše zemlje pridružili njihovim vršnjacima iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, takmičeći se u deset sportskih disciplina – malom fudbalu, odbojci na pesku, uličnom basketu, rukometu, odbojci, igri između dve vatre, stonom tenisu, tenisu, atletici i šahu. Najuspešniji se svake godine nadmeću u finalnom takmičenju na nivou države, a potom i regiona, čiji su domaćini Beograd i Split.

SPortske_igre_mladih_012

izvor:
http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7326/Svecano-otvorene-Sportske-igre-mladih-u-Zrenjaninu

Pročitajte još

received_282519960213010 (1)

DVE BRONZE IZ ZLATNOG ČAČKA

Mlade karatiskinje Katrate kluba Zadrugar iz Lazareva, Anđela Kostić i Nikolina Bjelić, na 50-tom jubilarnom ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>