02. 10. 2023.
Home / Rukomet / ODLIČNA UVERTIRA ZA VRBAS…
IMG_20190504_185757

ODLIČNA UVERTIRA ZA VRBAS…

Proleter – Lavovi BP 39 : 30 ( 21 : 12 )

Da su heroj današnje utakmice Saša Terzić i kapiten Marko Gažinović igrali u drugom poluvremenu, sudeći po njihovom nadahnuću, ko zna kako bi talentovani lavići iz Bačke Palanke na kraju prošli, ali i ovako bilo je odlično, po meraku nekoliko stotina ljubitelja rukometa u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

IMG_20190504_181328

Saša Terzić sjurio je 8 projektila u mrežu Palančana iz ukupno 9 pokušaja, jedna lopta uzdrmala je stativu, a kapiten Marko Gaćinović, sjajnim odbranama razmrdao je ekipu, koja nije baš najbolje otvorila utakmicu i sa 10 odbrana i postignutim golom preko celog terena, dao svoj puni doprinos.

IMG_20190504_192234

Na samom početku gosti su imali prednost 5 : 2, uspešno realizujući nekoliko kontranapada, ali onda domaći rukometaši osokoljeni odbranama svog kapitena, prave furioznu seriju 13 : 1 i stvari postavljaju na svoje mesto…
U drugih 30 minuta Miloš Kovačević, povratnik posle duge pauze u tim, dobio je priliku i racionalnim intervencijama pokazao da je na pravom putu povratka u vrhunski ritam. Marko Šaru,džentlmenski je prihvatio predlog gospodina trenera Ljubomira Obradovića da se Milošu pruži prilika, a da on u večerašnjoj utakmice bude treći golman i utakmicu presedi na klupi…Kovačević je sa nekoliko dugih pasova preko terena asistirao saigračima i otvorio efektne i brze kontranapade…

IMG_20190504_192245

Šansu je dobio i mladi Nenad Todorov, oslobodio se treme koja ga je “ubijala” na prethodnim utakmicama i sa 5 golova potvrdio da je blistava budućnost Proletera.Najbolji strelac u dosadašnjem toku prvenstva, Momir Rnić dozirao je i zaustavio se na cifri 6, po 5 puta precizni su bili pomenuti Todorov i Stanko Dimitrić, Igor Čagalj postigao je 3, Matija Bjelica i Slobodan Dimitrić po 2 gola, dok su se po jednom u strelce upisali golman Marko Gaćinović, Žarko Dimitrić, Bojan Paun i Vesko Barjaktarović.

IMG_20190504_192134

Mlada i poletna ekipa Lavovi, sa nekoliko mladih reprezentativaca pokazala je potencijal i na momente igrala odlično, ali nagli padovi i oscilacije koštale su ih ubedljivog poraza. Najefikasniji u ekipi lavovi bio je Filip Grubor sa 8, Luka Lakić postigao je 5, a Aleksa Đurković i mladi Dejan Miljković po 4 gola.
Na kraju valja istaći zanimljiv podatak da je zahvaljujući odličnoj odbrani Proletera, reprezentativac Danilo Radović potpuno zaustavljen i da se nije upisao u listu strelaca….

Pročitajte još

Juniorke_naslovna_domacinstvo_kvalifikacije_23

Rukometnom savezu Srbije domaćinstvo kvlaifikacija za žensko juniorsko SP, Đerona okuplja seniorski razvojni tim

Ženska juniorska reprezentacija Srbije, u novembru mesecu, boriće se za vizu za Svetsko juniorsko prvenstvo ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>