28. 09. 2022.
Home / Ostali sportovi / Zrenjanin 3. marta domaćin državnog prvenstva na veslačkim ergometrima
Veslanje_press_009a

Zrenjanin 3. marta domaćin državnog prvenstva na veslačkim ergometrima

Grad Zrenjanin i njegovi veslački klubovi “Zreneks” i “Begej 1883” biće u nedelju, 3. marta, u Kristalnoj dvorani, domaćini 28. prvenstva Srbije na veslačkim ergometrima, a na tom takmičenju očekuje se učešće preko 450 veslača iz svih vodećih veslačkih klubova u našoj zemlji – saopšteno je danas na konferenciji za novinare, održanoj u Gradskoj kući.

Tim povodom, predstavnicima medija obratili su se pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković i predstavnici veslačkih klubova “Zreneks” i “Begej 1883” Vladimir Milošev i Dane Lužajić.

Veslanje_press_009

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura istakao je da je predstojeće takmičenje rezultat zajedničkog rada dva kluba, i da nas, nakon prošlogodišnjeg školskog prvenstva u ovoj disciplini, očekuje još jedan nesvakidašnji događaj, prvenstvo Srbije u “zimskoj” varijanti veslačkog sporta.

Vladimir Milošev, trener i sekretar VK “Zreneks”, kazao je da se takmičenje ovakvog ranga u Zrenjaninu organizuje posle 25 godina, a da se državno prvenstvo organizuje svake godine.
“Potrudićemo se da takmičenje u narednom periodu i ostane u Zrenjaninu, s obzirom da nemamo uslova da održimo neku veslačku regatu koja bi ušla u zvaničan program Veslačkog saveza Srbije, ovo je jedina prilika da organizujemo neko takmičenje u vezi sa veslanjem. Očekujemo takmičare u svim selekcijama, u 18 kategorija, uključujući i kategoriju veterana, a moći će da se u veslanju na ergometrima oprobaju i građani. Kotizacija je 400 dinara, a prijave su moguće i na licu mesta”, istakao je Milošev.

Veslanje_press_006

Najavljeno je i učešće takmičara iz našeg grada, njih 12 iz “Zreneksa” i 20 iz “Begeja 1883”, uz još četvoro veterana iz ovog kluba. U “Kristalnoj dvorani” biće postavljeno 20 takmičarskih ergometara i još toliko na platou dvorane, za zagrevanje.

Salapura je najavio i novu akciju, koja startuje zajedno s takmičenjem u nedelju, a humanitarnog je karaktera.
“Početkom februara, Centar za socijalni rad, Crveni krst grada Zrenjanina, Savez za školski sport, Sportski savez grada, Javna ustanova “Sportski objekti” i Grad Zrenjanin potpisali su sporazum o tehničkoj saradnji na projektu “Sportom za bolje sutra”. Naša ideja je da sve sportske manifestacije u gradu propratimo i kroz mogućnost humanitarnog priloga na poseban donatorski račun, otvoren u gradskoj organizaciji Crvenog krsta, i da u decembru, sagledamo koliko je sredstava zbirno prikupljeno”, naveo je pomoćnik gradonačelnika.

Veslanje_press_002a

Dodao je i da je formirana posebna komisija koja će saopštavati nakon svake manifestacije iznos prikupljenih sredstava za humanitarnu delatnost i na kraju godine će, na osnovu potreba Centra za socijalni rad, odrediti prioritete koji se tiču unapređenja uslova za obrazovanje i bavljenje sportom dece i mladih.

Pilot-projekat realizovan je prošle godine, prilikom “Trke za srećnije detinjstvo” i “Zrenjaninski polumaraton”, kada je prikupljeno 112 hiljada dinara.

Veslanje_press_003

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7190/Zrenjanin-3–marta-domacin-drzavnog-prvenstva-na-veslackim-ergometrima


Lokvanj
montecito-04-cetvrtak3
mc_rostilj

Pročitajte još

PSX_20220928_160445

SEZONA OTVORENA SA PET OSVOJENIH MEDALJA NA JESENJEM KUPU U SUBOTICI

Na zanimljivom plivačkom takmičenju Jesenji kup Subotice 2022. na kojem je učestvovalo 335 plivača iz ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>