21. 01. 2022.
Home / Edukacija u sportu / Trkačke vesti uz jutarnju kafu ☕
trcanje

Trkačke vesti uz jutarnju kafu ☕

Jednom nedeljno šaljemo vam pregled novosti sa sajta, neka vam posluže kao inspiracija onim danima kada motivacija posustane.

Želimo vam lak korak i sjajan dan i nedelju!
Koji si tip trkača kad je u pitanju ishrana?
Veliki broj trkača voli da jede, skoro isto koliko i da trči, ali ishrani pristupaju na različit način. Oni marljiviji prate svaki gram ugljenih hidrata ili proteina koje unose u sebe, dok su drugi toliko okupirani poslom, decom ili treningom da dohvate u letu sve što im izgleda dovoljno zdravo. The post Koji si tip trkača kad je u pitanju ishrana? appeared first on TRČANJE.rs.
Zašto su časovi fizičkog važni za intelektualni razvoj?

U školskom sistemu nije redak slučaj da se časovi fizičkog obrazovanja ne vrednuju na isti način kao ostala, klasična nastava. To se ogleda i u navikama koje deca (ne) stvaraju tokom školskog perioda, vezano za redovne fizičke aktivnosti. Džon Rati, ekspert za neuropsihijatriju, tvrdi da integracija fizičkih aktivnosti u nastavu pozitivno utiče na rezultate na […] The post Zašto su časovi fizičkog važni za intelektualni razvoj? appeared first on TRČANJE.rs.
 
Aprilski trkački “EXIT” u Banjaluci
 
Aprilski trkački “EXIT” u Banjaluci

Trčanje i zabava u jednom vikendu prepakovanom događajima. Ukratko, to je najava Run&More vikenda u Banjaluci: trke, koncerti, predavanja, rafting…odaberite vašu avanturu! Run&More Weekend 19-21.04. Najspektakularniji sportsko-zabavni festival u regionu “Vivia Run&More Weekend” na banjalučkoj tvrđavi „Kastel“ i ovog proljeća ugostiće trkače i goste iz cijelog svijeta. Drugo izdanje ove manifestacije na kalendaru je od […] The post Aprilski trkački “EXIT” u Banjaluci …

 
Za sve koji žele da počnu trčanje u najboljim mogućim uslovima: upiši BRC Školu trčanja
 
 
Sve što treba da znate o najznačajnijem trkačkom treningu: Spori trening dužine ili Long Slow (Social) Distance.
 
Sve što treba da znate o najznačajnijem trkačkom treningu: Spori trening dužine ili Long Slow (Social) Distance.

Spori trening dužine (Long Slow, neki kažu i Social, Distance), skraćeno LSD ili kako se među trkačima u Srbiji zove “dužina” je neizostavni deo svakog treninga za dugoprugaše koji se spremaju za trke od 10km do ultramaratona. On je, kao što mu naziv sugeriše, spor, jer se u toku treninga ide na to da puls […] The post Sve što treba da znate o najznačajnijem trkačkom treningu: Spori trening dužine ili Long Slow (Social) Distance. appeared first on TRČANJE.rs.

 
Trčanje u doba crvenog meteoalarma: svi na planinu!
 
Trčanje u doba crvenog meteoalarma: svi na planinu!

Subota ujutru, 26. januar. Crveni meteoalarm. U većem delu Srbije sneg pada već dva dana. U gradovima kolaps. Automobile otkopava samo ko mora. Igor već dva puta čisti brdo snega sa kola, ja se nadam da sneg neće stati. Krećemo na Frušku Goru. Topla poruka od roditelja: Nemate ništa u glavi. Ali plan se mora […] The post Trčanje u doba crvenog meteoalarma: svi na planinu! appeared first on TRČANJE.rs.

 
Vodič kroz brend: Asics
 
Vodič kroz brend: Asics

Anima Sana In Corpore Sano je krilatica koja čini akronim ASICS.  Poznatija vam je kao: u zdravom telu zdrav duh. Ova ideja se potpuno uklapa u trkačku priču.   Brend je počeo kao Onitsuka Co., Ltd 1.0 1949, Onitsuka je pravio patike za košarku. Čuvena Asics šara je bila vidljiva od samog početka, a 1966 na Olimpijskim igrama […] The post Vodič kroz brend: Asics appeared first on TRČANJE.rs.Lokvanj
montecito-05-petak3
mc_rostilj

Pročitajte još

academia.edu_

“Contributing factors to change-of-direction ability in professional rugby league players” by Robert Lockie

“Contributing factors to change-of-direction ability in professional rugby league players” by Robert Lockie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>