27. 06. 2022.
Home / Ostali sportovi / SJAJAN PRIMER HEROJSTVA U SPORTU….DEJANA BAČKO POSTALA SVETSKA PRVAKINJA U PARA TEKVONDOU!!!!!
dejana-backo-paratekvondo

SJAJAN PRIMER HEROJSTVA U SPORTU….DEJANA BAČKO POSTALA SVETSKA PRVAKINJA U PARA TEKVONDOU!!!!!

Na upravo završenom Svetskom prvenstvu u para tekvondou, koje se održava u turskom gradu Antalija, Dejana Bačko iz tekvondo kluba Gitros Novi Sad, na celu sa trenerom Aleksandrom Andreevskim, postala je šampion sveta.

Učešće na takmičenju je uzelo 400 takmičara iz 69 zemalja što pokazuje značaj postignutog rezultata.

Srebrom su se okitile Danijela Jovanović i Marija Mičev, dok se bronze pripale Violeti Todorov i Minji Jandrić.

Rezultat nije došao sam po sebi, već je produkt dugoročnog planiranja i u njemu je učestvovao kompletan trenerski kadar tekvondo kluba Gitros uz podršku Grada Novog Sada, kabineta gradonačelnika, Gradske uprave za sport i omladinu, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Tekvondo asocijacije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Iz kluba naglašavaju da posebnu zahvalnost duguju Radio-televiziji Vojvodine koja je medijski pokrovitelj i koja će nakon dolaska sa prvenstva napraviti reportažu o svetskoj prvakinji.

Čestitka zlatnoj Dejani

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je Dejani Bačko na osvojenom svetskom zlatu.

“Iznova nas naša Dejana ispunjava radošću i ponosom. Nedugo posle evropskog zlata, stiglo je i svetsko odličje iste nijanse. Ono obasjava ne samo njenu profesionalnu biografiju, već i srca svih Novosađana koji dele sa njom ove posebne trenutke. Hvala joj na svemu što čini i što svojom voljom pomera planine na putu da dotakne nebo, jer time nama uliva nadu da možemo dosegnuti najviše ciljeve koje sebi postavimo. Hvala za inspiraciju, nadahnuće i to što je najbolji ambasador Novog Sada gde god da se pojavi”, rekao je Vučević.

izvor

izvor

http://rtv.rs/sr_lat/sport/individualni-sportovi/dejana-backo-svetska-prvakinja-u-para-tekvondou!_989485.html?fbclid=IwAR3b4mB4qyl6vRt54bXr7ZEPVllImiCaHVxDjSbGPMI11LY6d20Ye6uqU_M


Lokvanj
montecito-03-sreda3
mc_rostilj

Pročitajte još

received_739280477489989

MILAN BULAJA PRVAK EVROPE

Sjajni džudista Proletera iz Zrenjanina i kadetski reprezentativac Srbije Milan Bulaja, u Poreču na Prvenstvu ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>