20. 08. 2022.
Home / Ostali sportovi / KORAKOM DO KUĆE OD SRCA…
Dudaš 1

KORAKOM DO KUĆE OD SRCA…

Humani ultramaratonci 24. februara ove godine trčaće ultramaraton od Hrama Svetog Save u Beogradu do crkve Svetog Arhangela Mihaila, ili Ruske crkve u Zrenjaninu, dugačak ukupno 82 kilometra pod nazivom Korakom do kuće od srca za porodicu Dudaš iz Mužlje kod Zrenjanina.

Ideja ovog zanimljivog i od srca ljudskog ultramaratona, napominje Saša Nikolić, jedan od organizatora, je kupovina kuće porodici Dudaš iz Mužlje, koja živi u izuzetno lošim uslovima i sa gotovo nikakvim materijalnim primanjima, a ima četvoro dece od kojih jedno boluje od cerebralne paralize koju prate epileptični napadi i česta potreba za hospitalizacijom.

Porodica Dudaš iz trenutnog smeštaja u Mužlji uskoro mora da se iseli i upravo otuda je potekla humana ideja da im se akcijom obezbedi stan ili kuća u blizini bolnice u Zrenjaninu….

Akciju su već podržali ultramaratonci Srbije koji će učestvovati u trci, a dobrodošli su svi koji žele na bilo koji način da se priključe i pomognu…. Tokom trke, učesnike će pratiti nekoliko automobila za one koji nisu u mogućnosti da istrče celu deonicu i neophodne su im pauze, uglas ističu Saša Nikolić iz Aleksandrova, kao i njegove kolege iz tima organizatora, Zrenjaninci Nenad Škundrić, Boris Knez Knežević, Ivan Radosavljević, kao i Mario Barlakov iz Ečke.

SIMBOLIČNOM UPLATOM OD 1.200 DINARA NA TEKUĆI RAČUN PORODICE DUDAŠ, SVAKI UČESNIK U AKCIJI KUPUJE KILOMETAR TRKE I TAKO direktno POMaže realizaciji humane ideje… U OVOJ AKCIJI. NARAVNO DOBRODOŠLE SU I SVE OSTALE UPLATE GRAĐANA ILI PRAVNIH LICA. BROJ TEKUĆEG RAČUNA ZA POMOĆ OTVOREN JE KOD VOJVOĐANSKE BANKE: 355000320069476944, SVRHA UPLATE: KORAKOM DO KUĆE OD SRCA. PRIMALAC: ĐURIKA DUDAŠ, MUNKAČI MIHALJA 8. 23206 MUŽLJA, ZRENJANIN.
SVA SREDSTVA ĆE BITI ISKORIŠĆENA ZA KUPOVINU KUĆE PORODICI DUDAŠ….

Fotografija porodice Dudaš preuzeta sa FB progila Ivana Radosavljevića


Lokvanj
montecito-01-ponedeljak3
mc_rostilj

Pročitajte još

raketni-modelari-1

Na glavnom gradskom trgu večeras je svečano otvoren Evropski šampionat za raketne modelare – učestvuje blizu dve stotine takmičara iz dvanaest zemalja

Defileom učesnika iz dvanaest zemalja, među kojima i Srbije, i prigodnim programom na glavnom gradskom ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>