27. 06. 2022.
Home / Ostali sportovi / Školska slava obeležena juče i danas u svim zrenjaninskim školama
Sveti_Sava_9Maj_021

Školska slava obeležena juče i danas u svim zrenjaninskim školama

Osveštanjem i presecanjem slavskog kolača, uz kulturno-umetnički program koji su pripremili đaci, danas je u Osnovnoj i srednjoj školi “9. maj” obeležena školska slava Sveti Sava, kojoj su prisustvovali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac, koji je kum ovogodišnje slave, a kumstvo je preneo pomoćniku gradonačelnika Dragana Ćapina.

Obraćajući se prisutnim predstavnicima medija, zamenik gradonačelnika Saša Santovac izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost što mu je pripala ta čast da kumuje u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.
“Iskoristiću ovu priliku da čestitam slavu svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Zrenjanina. Mi brinemo o školama svih 365 dana u godini, iz budžeta izdvajamo značajna sredstva kako bi učenicima olakšali nastavu i učestvujemo u održavanju objekata. U Osnovnoj i srednjoj školi “9. maj” počeli smo izgradnju novog objekta, očekuje se nastavak ovih radova, ali i rekonstrukcija dela već postojećeg objekta koji je u dosta lošem stanju, te ograničava samo kretanje unutar objekta. Ovom prilikom se zahvaljujem na sjajnom programu koji smo danas videli, što ukazuje da se trud i volja isplate“, istakao je Santovac.

Sveti_Sava_9Maj_001

Kulturno-umetnički program koji je usledio nakon rezanja slavskog kolača pripremili su učenici Osnovne i srednje škole “9. maj”, kao i deca koja borave u dnevnom centru “Naša priča”. Obraćajući se gostima, učenicima i njihovim roditeljima, direktorica ove obrazovne ustanove Snežana Vukić zahvalila se na nesebičnom naporu koji ulažu svi kako bi škola što bolje funkcionisala, i iskoristila ovu priliku da kolegama čestita slavu. Takođe, ukazala je na značaj ovog datuma za školu i zadovoljstvo programom koji su predstavili učenici, koji su ga pripremali zajedno sa svojim profesorima i nastavnicima.

Sveti_Sava_9Maj_027

Ovom prilikom u priredbi su učestvovali i učenici Osnovne muzičke škole „Josif Marinković“.

Svečanosti obeležavanja školske slave prisustvovali su i predsednik gradske Skupštine Oliver Mitrović, pomoćnici gradonačelnika Duško Radišić i Simo Salapura, sekretar Skupštine grada Milan Mrkšić, kao i načelnica školske uprave za Banat Snežana Oluški-Vlačić.

Sveti_Sava_9Maj_027

Školska slava Sveti Sava obeležena je i proslavljena tokom jučerašnjeg i današnjeg dana u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Zrenjanina i u Predškolskoj ustanovi Zrenjanin. Tradicionalno, rezan je slavski kolač, a naši najmlađi sugrađani potrudili su se da ovaj svečani dan protekne u slavljeničkom raspoloženju, uz prigodne umetničke programe, dodelu priznanja najuspešnijim učenicima i nastavnicima i predaju kumstva slave za narednu kalendarsku godinu.ž

Sveti_Sava_9Maj_029

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7167/Skolska-slava-obelezena-juce-i-danas-u-svim-zrenjaninskim-skolama


mc_rostilj
Lokvanj
montecito-02-utorak3
mc_rostilj

Pročitajte još

received_739280477489989

MILAN BULAJA PRVAK EVROPE

Sjajni džudista Proletera iz Zrenjanina i kadetski reprezentativac Srbije Milan Bulaja, u Poreču na Prvenstvu ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>