26. 03. 2023.
Home / Ostali sportovi / ZIMSKI INKLUZIVNI KAMP – ČARDAK 2019
IMG_8201

ZIMSKI INKLUZIVNI KAMP – ČARDAK 2019

Udruženje Suncokret kao nosilac projekta i Karate klub Zrenjanin kao partner, zajedno su, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Grada Zrenjanina realizovali 12. po redu inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari, prvi put tokom zime.

Za brojne radioničarske aktivnosti na ovogodišnjeminkluzivnom kampu koji se tradicionalno održao u Školsko-rekreativnom centru Čardak bili su zaduženi volonteri Udruženja Suncokret i Karate kluba Zrenjanin ali i volonteri iz drugih Udruženja sa teritorije Vojvodine, iz Žabalja, Pančeva i Vršaca.Koordinator radioničara bila je Tatjana Jović iz Pančeva, a radionice su vodili Aleksandra Milosavljević iz Pančeva, Zrenjaninac Milan Kordin, Dušan Stojkov iz Vršca i Momčilo Tomić iz Žablja, dok je lekarski nadzor tokom kampa poveren je dr Ivanu Lukiću.

IMG_8203

Udruženje za pomoć MNRO Suncokret i Karate klub Zrenjanin pozitivan su primer udruživanja i međusobne saradnje na ovim prostorima koja traje već više od deset godina i to veoma uspešno, na zadovoljstvo osoba sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja:

-Na ovakvim kampovima zajedničke aktivnosti i timski rad su posebno naglašeni. Zajednički treninzi, druženja učestvovanje u raznim aktivnostima sa osobama sa smetnjama u razvojubrzo stvaraju osećaje zajedništva, pripadnosti, tolerancije i ravnopravnosti, kaže Milan Kordin, jedan od volontera.

-Ovogodišnji kamp okupio je tridesetak sportista, članova, volontera i trenera, a primarni cilj je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko-rekreativne i kreativne aktivnosti uz uspostavljanje interakcije sa njihovim vršnjacimakoji nemaju problema u razvoju. U proteklih 11 kampova kroz program inkluzivnih kampova prošlo je više od 600 sportista. U poslednjih nekoliko godina, potpuno besplatno, pored korisnika iz Zrenjanina na ovim kampovima boravili su i korisnici iz drugih Udruženja i gradova, kaže Simo Salapura, koordinator i inicijator organizacije kampova ovakvog tipa.

IMG_8202

Poseban kuriozitet na ovogodišnjem kampu bilo jedruženje za članovima atletskih klubova iz Zrenjanina, Sremske Mitrovice, Pančeva i Inđije koji su uporedo boravili na Čardaku što je dodatno upotpunilo značenje i značaj termina inkluzija kao i jednodnevna poseta korisnika Dnevnog centra za osobe sa invaliditetom iz Kovina.


mc_rostilj
Lokvanj
montecito-02-utorak3
mc_rostilj

Pročitajte još

trs

Manje od mesec dana do 36. Beogradskog maratona – tvoje vesti sa trčanja

Još mesec dana do 36. Beogradskog maratona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>