19. 08. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / ”Velika filmska avantura” Zrenjaninske filharmonije, 4. januara u Kulturnom centru Zrenjanina
Filharmonija_najava_011

”Velika filmska avantura” Zrenjaninske filharmonije, 4. januara u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjaninska filharmonija predstaviće se ponovo zrenjaninskoj publici 4. januara 2019. godine, novogodišnjim koncertom u Kulturnom centru Zrenjanina, programom “Velika filmska avantura”, a uz Filharmoniju nastupiće i Novosadski big bend i tri tenora – Dušan Svilar, Matia Zanata i Stevan Karanac, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

Koncert su najavili direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar i pomoćnik direktora Kulturnog centra Zrenjanina Vladimir Đurić, koji se zahvalio Gradu Zrenjaninu što je prepoznao da koncerti Zrenjaninske filharmonije predstavljaju veoma značajne događaje za kulturu našeg grada.

– Mi s velikim zadovoljstvom, već nekoliko godina unazad, realizujemo koncert Filharmonije kao prvi program u našoj novoj programskoj sezoni i nema boljeg načina za početak sezone od jednog tako kvalitetnog programa i pune sale i nadam se da će nam i cela programska sezona biti takva – kazao je Đurić i podsetio da je Kulturni centar partner Filharmonije već nekoliko sezona, bilo da je u pitanju pomoć u logistici, ili se ti koncerti održavaju u Kulturnom centru.

Filharmonija_plakat_1

Napomenuo je da je broj ulaznica za koncert ograničen, da je dobar deo već prodat i pozvao zrenjaninsku publiku koja želi da uživa u koncertu da na vreme obezbedi kartu. Cene ulaznica su 1000 i 1200 dinara.

Direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar najavio je za njihov peti novogodišnji koncert repertoar koji će biti sastavljen od numera filmske muzike koje do sada nisu izvodili.
– Zajedno sa Novosadskim big bendom nastupiće na sceni 60 muzičara, koji će izvesti “filmsku avanturu”, uz tri tenora, čime smo se ugledali na svetska tri tenora, Dominga, Karerasa i Pavarotija, koji su svojevremeno punili stadione na turnejama. Oni su pevali klasičnu muziku, a mi ćemo ovoga puta, s obzirom na pozitivne reakcije publike na naš nastup prilikom “Dana piva”, izvesti filmski repertoar, ali u potpunosti drugačiji nego do sada, tako da će program biti ekskluzivan i verujem, spektakularan – kazao je Bugar.

Istakao je dobru saradnju u protekloj godini s Kulturnim centrom Zrenjanina, a posebno je naglasio da se ništa od programa ne bi realizovalo bez podrške zrenjaninske lokalne samouprave i gradonačelnika Čedomira Janjića koji su iskazali veliko razumevanje za sve projekte Zrenjaninske filharmonije, čime je ona postala svojevrsni brend grada Zrenjanina.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7136/”Velika-filmska-avantura”-Zrenjaninske-filharmonije–4–januara-u-Kulturnom-centru-Zrenjanina


mc_rostilj
Lokvanj
montecito-03-sreda3
mc_rostilj

Pročitajte još

Screenshot_2022-08-16-20-05-36-673_com.android.chrome

NEODOLJIVI ŠARMER I ŠUTER

IN MEMORIAM KOSTA ARSENIJEVIĆ 1954. – 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>