09. 12. 2022.
Home / Ostali sportovi / BRAĆA LIJEŠEVIĆ, PETAR I DAMJAN SVETLA BUDUĆNOST BOKSA U REGIONU…
f967ade7-9914-456d-af12-fa7e3fa4145e

BRAĆA LIJEŠEVIĆ, PETAR I DAMJAN SVETLA BUDUĆNOST BOKSA U REGIONU…

Na danas završenom turniru u boksu Petrovrgrad Kup 2018. u Zrenjaninu, značajan uspeh ostvarili su bokseri iz Crne Gore, a među najzapaženijim mladim borcima bili su braća Liješević iz Bokserskog kluba Budva.

Potvrdili su dominaciju u svojim kategorijama i okitili se medaljama.Za starijeg Petra, nastup u Zrenjaninu bio je generalna proba pred mečeve koji ga očekuju u Evropi naredne godine, a valja istaći da je na Evropskom prvenstvu ove godine u Moskvi osvojio bronzanu medalju, izgubivši polufinalni meč od budućeg šampiona Evrope.U malom finalu, Petar Liješević je svog rivala bez problema počistio u ringu i kao reprezentativac Crne Gore okitio se bronzanim lovorom. Do sada je više puta osvajao titulu prvaka svoje zemlje i izborio status standardnog reprezentativca.

Mlađi Damjan krenuo je stopama starijeg brata i odličnim borbama nagovestio raskošan talenat u plemenitoj veštini.

Zanimljivo je da su obojca do pre samo nekoliko godina bili odlični teniseri, učestvovali i osvajali brojne turnire u Crnoj gori, ali su reket zamenili bokserskim rukavicama.

30895b5b-2d33-4206-8ddc-06d4a55f7302

Odluka sinova naravno nije oneraspoložila tatu Zorana, koji je i sam nekada bio sjajan teniser, a kasnije i priznati teniski stručnjak i trener na glasu, podržao je svoje naslednike u sportu koji obožavaju, baš kao i majka Ivana, koja je bila šampionka u plivanju.

57c5acdc-e565-4ec5-803a-ff9d5a036c0f

Petar i Damjan Liješević, oduševljeni gostoprimstvom u Zrenjaninu, gradu koji im se veoma svideo, imali su sjajnu podršku od dede Zdravka i ujaka Gorčina, koji su došli iz Vrbasa da bodre i navijaju za svoje mezimce. Sjajnim borbama buduće bokserske zvezde Crne Gore, ali i celog regiona, izmamili su aplauze ljubitelja boksa u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, koji su uspešne poteze u ringu nagradili gromoglasnim aplauzima…mc_rostilj
Lokvanj
montecito-01-ponedeljak3
mc_rostilj

Pročitajte još

image_6483441

ZLATNE DUNJA I NAĐA ULOVILE PANTERA U KAĆU

Mlade karatisti Karate kluba Zadrugar iz Lazareva, nastavilu su nisku sjajnih rezultata i uspešnih nastupa ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>