27. 03. 2023.
Home / Ostali sportovi / NIKOLA ADAMOV OSVOJIO BRONZU NA EVROPSKOM ŠAMPIONATU
Nik Adam 0 naslovna

NIKOLA ADAMOV OSVOJIO BRONZU NA EVROPSKOM ŠAMPIONATU

Beograd je proteklog vikenda bio domaćin 33. evropskog tradicionalnog karate šampionata EUROPEAN TRADITIONAL KARATE FEDERATION – ETKF. Učestvovalo je 250 takmičara iz 18 zemalja,a u dva dana takmičili su se kadeti, juniori, omladinci, mlađi seniori, seniori i veterani u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Rang lista zemalja po broju ostvarenih bodova:

Prvoplasirana je Rumunija, druga je Srbija, a treća Slovenija. Dok je po broju osvojenih medalja prva bila Rumunija, druga Slovenija, a treće Srbija.

Zrenjainci su nastupali na ovom šampionatu u sledećem sastavu: Anastasija Nikolić, Dunja Diklić, Sanja Mrkajić, Nikola Adamov, Igor Popov, Srđan Marić, Goran Samolovac i Nikola Vukelić.

Nik Adam 1

Timu za borbu, koji je nastupio u sastavu Popov, Marić, Vukelić i Samolovac. izmakla je medalja u meču protiv takmičara sa Kipra.

Nikola Adamov osvojio je još jednu bronzanu medalju na Evropskom šampionatu za Banatski cvet iz Zrenjanina, a nastupao je u kategoriji kogo kumite.

Valja napomenuti da su tri dosadašnje bronze u klub stigle sada već davne 2011.godine sa EP u Egeru, kada su se bronzanim odličjem okitili Metikoš, Plavšić i Vukelić.

U svakom slučaju sjajan nastup karatista iz grada na obalama Begeja i veliki uspeh Nikole Adamova.

Naredno takmičenje za zrenjaninske karatiste biće u Šapcu na 33. Fudokan državnom prvenstu u oktobru mesecu….


Lokvanj
montecito-01-ponedeljak3
mc_rostilj

Pročitajte još

image_6483441 (19)

KARATISTI ZADRUGARA SJAJNI U ARANĐELOVCU I STAROJ PAZOVI

Tradicionalni međunarodni turnir u Aranđelovcu, pod nazivom Aranđelovac open, na kojem je učestvovalo 700 takmiara ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>