23. 06. 2021.
Home / Ostali sportovi / Vesele Begejske regate
Regata2018-1024x768

Vesele Begejske regate

U okviru tradicionalne 33. manifestacije Dana piva, prvi put održaće se i Vesela Begejska regata u trajanju od četiri dana. Ovaj mali rečni karavan upotpuniće manifestaciju Dana piva i ujedno obradovati sve ljubitelje reke, ali i piva, i dobre zabave.

Maršuta regate je ukupne dužine od 80km, na ruti od Srskog Itebeja, preko Torka, Žitišta i Kleka, do Zrenjanina.

Prvi put na jednoj ovakvoj regati biće prisutna i deca, kao i meštani iz svih okolnih mesta smeštenih na obali reke Begej i šire, a koji žele da zaplove i osete na kratko lepote prirode i značaj reke. Među učesnicima regate su i nautičari iz Beograda, Novog Sada, Kruševca, Smedereva, Pančeva, Kovina, Stare Pazove…

Cilj regate je svakako promocija vodnih resursa grada Zrenjanina i okoline, kao potencijala za razvoj nautike i turizma.

U organizaciji su uključeni Grad Zrenjanin, Turistička organizacija grada Zrenjanina, i Turistička organizacija opštine Žitište.

Program Regate:

PRVI DAN 30.08. (četvrtak) Srpski Itebej – Torak – Žitište
Start regate je u 12 časova na prevodnici u Srpskom Itebeju, plovidba u dužini od 35km do Žitišta uz kraću pauzu u Torku. Sledi doček u Žitištu, ručak, turistički obilazak i druženje prisutnih uičesnika regate, gostiju i domaćina.

DRUGI DAN 31.08. (petak) Žitište – Klek
Plovidba od Žitišta do Kleka u dužini od 10 km, prelazak brodske prevodnice i pristajanje uz obale prevodnice, gde će se ujedno organizovati i program dočeka regate.

TREĆI DAN 01.09. (subota) Klek – Zrenjanin
Plovidba od Kleka do Zrenjanina u dužini od 35 km, dolazak regate u Zrenjanin, pristajanje kod gradske pivnice i Muzeja piva. Goste će u restoranu pivnice dočekati predstavnici Turističke organizacije grada Zrenjanina pri čemu će se u 15 časova sa pozdravom dobrodošlice obratiti direktor Turističke organizacije, G-din Zoran Ljubotina i pomoćnik gradonačelnika za oblast lokalnog društveno-ekonomskog razvoj grada, G-din Duško Radišić. Nakon dočeka regate, biće upriličena i poseta manifestaciji u okviru različitih programa za sve ukuse i uzraste.

ČETVRTI DAN 02.09. (nedelja) Zrenjanin (završetak regate)
Poslednjeg dana regate organizovana je poseta Muzeju piva u ranijim jutarnjim satima, nakon čega i panoramsko razgledanje grada i okoline otovorenim turističkim autobusom na sprat. Nakon vožnje sledi povratak na plovila i polazak kući.


Lokvanj
montecito-02-utorak3
mc_rostilj

Pročitajte još

120340323_2754678934852937_3088040518076088942_n

ZLATO ZA JUSTINA

Na prvenstvu Srbije za starije pionire/ke održanom u Sremskoj Mitrovici 19/20.06 atletičar atletskog kluba AS023,Justin ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>