05. 06. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / Trideset peta manifestacija “Čitalačka značka”
čitalački dnevnici-kolekcije.4JPG

Trideset peta manifestacija “Čitalačka značka”

U utorak, 5. juna u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” održaće se završna svečanost manifestacije “Čitalačka značka” i tom prilikom biće proglašeni najuspešniji autori čitalačkih dnevnika, kao i likovnih radova u kategoriji mlađih učesnika.

čitalački dnevnici-kolekcije

Svečanost “Male čitalačke značke”, namenjene predškolcima, počinje u 9 časova, a svečanost “Velike čitalačke značke” za učenike osnovnih škola, počinje u 11 časova.

Obavezni deo ovogodišnje “Čitalačke značke” iskazan je kroz slogan: “Od čitanja se raste”.
Zadatak svakog učesnika bio je da preporuči vršnjacima knjigu za čitanje. Cilj organizatora manifestacije, zrenjaninske biblioteke, jeste da oslušne čitalački ukus i interesovanja dece, kako bi se kroz zajednički rad bolje i uspešnije promovisalo čitanje.

čitalački dnevnici-kolekcije 3 JPG

Čitalački dnevnici koje su deca vodila tokom čitave godine dostavljeni su Gradskoj biblioteci do 18. maja 2018. godine.
Ove godine Biblioteci je predato 465 dnevnika iz 35 škola. Sedamnaest odeljenja je osmislilo kreativne kolekcije u kojima su doneli svoje dnevnike.
Ove godine osmišljen je i Blog “Čitalačke značke”, tako da su neki od dnevnika vođeni i u elektronskoj formi (više informacija: blog).

Izložba svih kolekcija, kao i najuspešnijih dnevnika biće priređena u čitaonici dečjeg odeljenja.

čitalački dnevnici-kolekcije 2


yubacV2
yubacV2
montecito-03-sreda3
mc_rostilj

Pročitajte još

IMG_9837

DECA I POLICAJCI

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu obeležili su tradicionalno Dan Ministarstva i Dan policije, 4. ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>