01. 12. 2022.
Home / Fudbal / GOLMAN MILJEVIĆ ZAVRŠIO U BOLNICI
Mi 2

GOLMAN MILJEVIĆ ZAVRŠIO U BOLNICI

Žitište: Golman Begeja doživeo klasičan nokaut u Kovinu!

U proteklom kolu Vojvođanske fudbalske lige – Istok dogodio se u Kovinu na utakmici između domaćeg Radničkog i Begeja iz Žitišta neobičan slučaj koji se može uvrstiti u Riplijevu rubriku „Verovali ili ne“.

Naime, u 10. minutu jedan igrač Radničkog je snažno šutirao prema golu, a mladi golman Begeja Zdravko Miljević je pokušao da interveniše, ali mu je lopta prošla kroz ruke i pogodila ga u bradu. Bio je to klasičan nokaut koji se retko može videti. Na odbijenu loptu natrčao je igrač Radničkog Jonović i nesmetano zatresao mrežu dok je Miljević nemoćno ležao.

I dok su svi mislili da je Miljević ležao razočaran primljenim golom igrači odbrane Begeja su mu prišli, a on nije davao znake života! I počela je grozničava borba u kojoj su sekundi odlučivali. Brzo su mu izvadili jezik iz usta da ne dođe do gušenja, a tek onda je ušao i lekar i video da sa mladićem nije sve u redu. Miljević je iznet sa terena kada mu je ukazana pomoć, a na teren više nije mogao, jer nije znao šta se događa oko njega. U bolnici su ga povratili, a onda se sa igračima Begeja vratio u Žitište.

Međutim, u toku noći nije se dobro osećao, pa je prebačen u zrenjaninsku bolnicu, gde je smešten, a lekarski tim je konstatovao teži potres mozga uz obavezno zadržavanje i hospitalizaciju do daljnjeg.

-Neverovatno je šta se dogodilo na ovom meču. Ni u snu nismo mogli da pretpostavimo šta se dešava na terenu sa našim mladim golmanom koji još nema osamnaest godina, ali zahvaljujući brzoj pomoći saigrača i potom lekara Miljević je spašen, kaže predsednik Goran Radaković.

Mi 1

Utakmica je nastavljena pod čudnim okolnostima. Igrači Begeja bili su potrešeni pomenutim događajem, a kako na klupi Begeja nije bilo rezervnog golmana niti drugih igrača (veliki broj povreda je skratio klupu), na teren je morao rekonvalescent, inače napadač, Slobodan Grbić kako bi zamenio golmana. Međutim, u tom momentu sedamnaestogodišnji Igor Bičanin, koji je započeo meč u veznom redu je kod trenera Jovića insistirao da on stane na gol, što je i prihvaćeno.

A kako je Bičanin branio govori činjenica da je bio igrač utakmice. U nekoliko navarata osujetio je napadače gostiju kada su bili jedan na jedan. Do kraja meča Begej je postigao četiri pogotka (dva Vukoje, a po jedan Grbić i Šarenac) i osvojio bodove.

-Pobedu posvećujemo našem golmanu Miljeviću kojem želimo da se što pre vrati na teren, poručio je pravi junak meča Bičanin Miljevićev vrfšnjak .

A uz premije za pobedu igračima posebna nagrada će pripasti i Bičaninu za hrabro i požrtvovano branjenje svoje mreže na uvek vrućem terenu u Kovinu.

D. Milićev


yubacV2
yubacV2
montecito-02-utorak3
mc_rostilj

Pročitajte još

Zimski 2022 manja

Jubilarni, deseti Zimski turnir u malom fudbalu, startuje 24. decembra, prijavljivanje od danas do 23. decembra

Jubilarni Zimski turnir u malom fudbalu, deseti po redu, počinje 24. decembra, u Kristalnoj dvorani ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>