12. 08. 2022.
Home / Košarka / LUKA PAJIĆ TALENTOVANI KOŠARKAŠ KADETSKOG I JUNIORSKOG POGONA NOVOSADSKE VOJVODINE…
Pajić 0 naslovna

LUKA PAJIĆ TALENTOVANI KOŠARKAŠ KADETSKOG I JUNIORSKOG POGONA NOVOSADSKE VOJVODINE…

Rođen u Kleku, nadomak Zrenjanina, sedamnaestogodišnji Luka Pajić, koji je svoje prve košarkaške korake napravio mu Zrenjaninu, već treću sezonu je u Novom Sadu i standardni je član kadetske i juniorske ekipe Vojvodine.

– Posle završetka osnovne škole u rodnom Kleku, upisao sam sportsko odeljenje Gimnazije u Novom Sadu i uz školu jednu sezonu igrao za ekipu NS Stars, da bih potom prešao u redove novosadskog superligaša.Porodica, mama Đineta, otac Željko i mlađa sestra Anastasija, koja takođe trenira košarku u Proleteru, ostali su da žive u Kleku, mada su non-stop na proputovanju do Novog Sada – započinje priču Luka, koji je osim što je odličan na košarkaškom terenu, odličan đak u školi i pobednik brojnih takmičenja iz matematike, fizike….

Pajić 1

Kako nam je sam sramežljivo potvrdio, košarka je zauvek u njegovom srcu i svaki slobodan trenutak posvećen je sportu koji obožava i koji je deo njega.

– Iskoristio sam slobodan dan u Novom Sadu i sa trenerom Dragoslavom Stjepanovićem radim malo na individualnoj tehnici i usavršavanju detalja i elemenata itekako bitnih za igru. Trener Dragoslav je naš porodični prijatelj, uvek je raspoložen da mi prenese deo svog bogatog trenerskog iskustva i ukaže na detalje na koje moram da posebno obratim pažnju, takozvane korekcije – nastavlja Luka Pajić, u pauzi dve vežbe na nimalo jednostavnom i lakom treningu.

Pajić 2

– Radimo evo već dve godine, a znamo se još dok je kao dečačić činio prve korake u košarkaškom svetu….Lukin otac Željko i ja smo iz istog kraja, iz Srebrenice u Bosni i naravno da sam raspoložen da sjajnom mladiću uvek dobrovoljno i volonterski, prijateljski pomognem.Svaku priliku koristimo da se sretnemo i odradimo trening, ubeđen sam da mu to puno znači, a i meni je zadovoljstvo…Mnogo je napredovao, ali neka o tome drugi pričaju, moje je da zajedno radimo i da mu prenesem deo iskustva – priča Dragoslav Stjepanović, koji je deset godina kordinator na košarkaškom kampu Maxima na Zlatiboru, živi u Beogradu i bio je trener u brojnim klubovima kao što su Borča, Vitez, Mondo basket, a zanimljivo je da je bio i trener mlade reprezentacije Srbije, generaciji 1992. godišta koju je kao kapiten predvodio Zrenjaninac Petar Lambić.

Pajić 3

– Živim u Beogradu, trenutno sam bez kluba, ali nadam se da će se i ta situacija uskoro izmeniti….Da ne ispadne da je ovo priča o meni, Luka je u glavnoj ulozi i obzirom da je veoma inteligentan mladić, uporan, radan i istrajan, ubeđen sam da će postati dobar košarkaš i uzoran sportista, a upravo kroz sport i košarku brojni vidici se šire i vrata otvaraju…. – dodaje Dragoslav.

Luka Pajić, tokom sezone odigrao je niz odličnih utakmica i ozbiljan je konkurent za seniorski sastav novosadskog superligaša…

Redakcija portala Sportino iskreno mu želi da dosegne svoje životne i košarkaške snove!!!!

 

montecito-subota2


mc_rostilj

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

SRBIJA-1

EP U18: Srbiji bronza u Izmiru!

Slovenija U18 – Srbija U18 67:70 (16:13,18:19, 20:20, 13:18)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>