02. 12. 2022.
Home / Ostali sportovi / VELIKI USPESI ČLANOVA TEKVONDO KLUBA ZRENJANIN NA MALOJ OLIMPIJADI U DERVENTI I TURNIRU ŠABAC OPEN
Peric 0 naslovna

VELIKI USPESI ČLANOVA TEKVONDO KLUBA ZRENJANIN NA MALOJ OLIMPIJADI U DERVENTI I TURNIRU ŠABAC OPEN

Mala olimpijada 2018. tradicionalni internacionalni turnir održan je proteklog vikenda u Derventi u BIH, uz učešće 34 kluba iz četiri zemlje i ukupno 360 takmičara.

Tekvondo klub Zrenjanin nastupio je sa pet mladih i perspektivnih takmičara koji su osvojili isto toliko medalja, dve srebrne i tri bronzana odličja.

Osvajači bronzanih medalja u borbama su kadeti Ognjan Kuglić u kategoriji -57kg i Mateja Ivković i kategoriji -45 kg. Junior Čorba Igor u kategoriji -59 kg je osvojio srebrnu medalju kao i Varga Kristina u kategoriji -52kg, dok se juniorka Jelena Opruc u kategoriji -55kg okitila bronzanom medaljom.

Peric 1

Istovremeno, tj. U nedelju 15. aprila grad Šabac bio je domaćin međunarodnog turnira 6 OPEN Šabac 2018. na kojem je učestvovalo 530 takmičara iz četiri zemlje i 56 klubova.

Tekvondo klub Zrenjanin su nastupio je sa 10 takmičara i osvojeno je isto toliko medalja, 4 zlatne, 3 srebrne i 4 bronzane medalje.
Osvajači bronzanih medalja u borbama su senior Jovan Romac u kategoriji -63kg., kadeti Ognjan Kuglić u kategoriji -57kg i pionir Marko Vukov u kategoriji -30kg.Osvajači srebrnih medalja su kadet Mateja Ivković i kategoriji -45 kg. i juniorka Varga Kristina u kategoriji -52kg kao i senior Stefan Opruc u kategoriji -74kg.

Zlatne medalje osvojili su juniorka Jelena Opruc u kategoriji -55kg., seniorka Valentina Milić u kategoriji -57kg koja je proglašena za najuspešniju seniorku i time osvojila i pehar i senior Dejan Popov koji je brilijantno odradio u kategoriji -68 kg i kategoriji -74kg i u obe kategorije osvojio zlatne medalje…

Peric 2
Uspešnim nastupima seniorski tim Tekvondo kluba Zrenjanin osvojio je prvo mesto i veliki pehar…

– Naša juniorka Danica Petkov se vratila sa svetskog juniorskog prvenstva iz Tunisa, gde je zbog povrede izgubila na zlatni bod od Meksikanke koja je devetoplasirana na svetskoj rang listi.

I pored pomenutog peha Danica Petkov zauzima 24 mesto na svetskoj juniorskoj tekvondo rang listi, što je značajan uspeh za naš klub. Ako se uzme u obzir da je Valentina Milić ove godine prvi put nastupala u seniorskoj konkurenciji i osvojila bronzanu medalju na prvenstvu Srbije za seniore i pionire, na kojem je sjajan bio i pionir Marko Vukov u kategoriji -30 kg. A klasa i takođe osvojio bronzu, jasno ej da je Tekvondo klub Zrenjanin u velikom usponu i da značajno ulaže u razvoj i afirmaciju dama u tekvondou, kao olimpijskom sportu – naglasila je prva dama kluba Dijana Perić.

 

montecito-sreda2


mc_rostilj

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

IMG-20221127-WA0011

SOFIA I MATEJA PROLETEROVI JUNACI NOVOG SADA

Proleter ekipno III mesto! Janković Mateja 7 medalja, Travar Sofia dvostruki Prvak Srbije!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>