25. 05. 2022.
Home / Ostali sportovi / Dosta je bilo priče, ovaj profesor svoj biznis kurs sprovodi na stazi maratona
gebreselasije-u-odelu

Dosta je bilo priče, ovaj profesor svoj biznis kurs sprovodi na stazi maratona

Umesto da upišete još jedan seminar koji PRIČA o postizanju ciljeva, zašto ne biste, DOŽIVELI sve to kroz izazov koji menja život, pripreme za maraton od 42km?

Najbolja poslovna edukacija je istrčati maraton?

U današnjem svetu se veoma često govori o preduzetnicima i podršci koju kao društvo pružamo njihovom uspehu. Na raznim mestima je moguće pronaći veliki broj kurseva i edukacija koji nam govore koji su načini da dođemo do upseha.

Nijedna od ovih edukacija nije toliko realna koliko seminar Red Rocks Community koledža koja svoje polaznike uči svim najvažnijim biznis lekcijama kroz proces priprema za maraton.

Šta je tako posebno sa maratonom?

Andrew Johnston, autor kursa, kaže da je držao svoje preduzetničke časove mladima i slao ih da intervjuišu ljude koji imaju svoje male i srednje biznise. Glavno pitanje koji su mladi morali da postave je bilo: “Šta je ključno za uspeh u poslu?”.

Zanimljivo je to da se niko nije vratio i rekao da je najvažnije da si majstor za Excel ili da znaš prodajne levke i retargetovanje korisnika. Svi su se vratili sa manje više istim odgovorima: odlučnost, namera, posvećenost, usitnjavanje ciljeva, odlučnost, namera…

Profesor, koji je inače maratonac je shvatio da je sve te lekcije naučio baš tu, u procesu priprema za 42km dugu trku. Zato je pokrenuo novi program i pozvao ljude da nauče kako da vode svoj posao kroz pripremanje za maraton.

Umesto da upišete još jedan seminar koji PRIČA o postizanju ciljeva, zašto ne biste, DOŽIVELI sve to kroz izazov koji menja život, pripreme za maraton od 42km?

Ovaj biznis kurs se sastoji od 4 treninga nedeljno na kome se pripremate za maraton sa dodatkom predavanja na kojima dobijate znanja o biznis veštinama, ali pre svega osvešćujete koliko ste odlučnosti i namere pokazali u nedelji iza vas i koliko ste usitnili jedan veliki cilj kao što je maraton.

Na kraju shvatite da ako ste uspeli da sprovedete projekat trčanja maratona, koji ste pretočili u jasan plan sa konrektnim ciljevima, onda možete na taj način da uradite gotovo sve što želite u životu. Pa i da pokrenete svoj posao, završite fakultet, postanete ekspert u svojoj oblasti…

Pogledajte TEDx govor koji je Andrew Johnston držao mladima na temu preduzetništva.

Ovaj tekst je nastao u sklopu promocije najvećeg tim bilding sportskog događaja u Srbiji – Belgrade Business Run koji će se održati u četvrtak 14. juna 2018. godine. Prijavite vaš kompanijski tim i trčite rame uz rame sa više od 1500 poslovnih ljudi koji su već počeli da primenjuju trčanje da unaprede svoj biznis. Sve detalje pogeldajte na sajtu trke belgradebusinessrun.com

Uroš Zmijanac

montecito-petak


mc_rostilj

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

received_5694314903916556

STIPENDIJE ZA JOVANA I ANDRIJU

Dvojca mladih i supertalentovanih rvača Proletera iz Zrenjanina, Jovan Miolski i Andrija Mihajlović, našli su ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>