20. 08. 2022.
Home / Fudbal / Šesti Zimski turnir u malom fudbalu startuje 26. decembra
Najava_fudbalski_turnir_01

Šesti Zimski turnir u malom fudbalu startuje 26. decembra

Tradicionalni Zimski turnir u malom fudbalu počinje u utorak, 26. decembra, u zrenjaninskoj “Kristalnoj dvorani”, prijava ekipa moguća je do 24. decembra u 12 časova, a izvlačenje parova je istoga dana u 17 časova, u press sali “Kristalne dvorane”. Organizatori očekuju učešće oko 60 ekipa, u pionirskoj, juniorskoj i seniorskoj selekciji. Za pobednike su predviđene novčane nagrade, pehari i medalje.

Turnir su danas u Multimedijalnoj sali Gradske kuće najavili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i predstavnici organizacionog odbora Predrag Tatić i Ivan Mikalački.

Grad Zrenjanin generalni je pokrovitelj turnira, a Simo Salapura pozdravio je nastavak lepe tradicije organizovanja ovog turnira, i naglasio njegov značaj.
“Ovakvim turnirima, a ovo je šesti po redu zimski, pokušavamo da promovišemo fudbalski sport, ali i da, na neki način, održavamo formu naših aktivnih fudbalera, kroz odigravanje utakmica. Pozivam sve zainteresovane da se prijave za učešće, a naše sugrađane da u što većem broju prisustvuju turniru i doprinesu njegovoj atraktivnosti”
Predrag Tatić napomenuo je da će na turniru, uz očekivani broj ekipa, nastupiti oko 600 takmičara, u svim kategorijama, kao i da će turnir trajati od 26. decembra do 14. januara naredne godine, uz razumljivu novogodišnju i božićnu pauzu.
Ivan Mikalački govorio je o propozicijama takmičenjima i kategorijama učesnika.
“Seniori su ove godine igrači rođeni 1999. godine i stariji, uz mogućnost da u tim ekipama nastupe i mlađi, juniori su od 2000-2003. godišta, uz mogućnost spajanja po dva godišta, u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa i pioniri su od rođenih 2004. godine i mlađih. Za mlađe kategorije važi pravilo da se igra 2 puta po 10 minuta, za seniore je to 2 puta po 15 i 2 puta po 20 minuta, u završnoj fazi. Moguće je u seniorskoj ekipi imati najviše dva futsal igrača, čime pokušavamo da obezbedimo što ravnopravnije uslove za sve ekipe”, objasnio je Mikalački i rekao da su pravila modifikovana između fudbala i futsala, na šta su gledaoci i igrači već navikli.
Kotizacije su 5.000 dinara za juniorske i 10.000 dinara za seniorske ekipe. Utakmice će se igrati u večernjim terminima, od 17 ili 18 časova, takođe u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5620/Sesti-Zimski-turnir-u-malom-fudbalu-startuje-26–decembra


montecito-sreda2

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

gold

Pret_a_Porter2

Smizla

retro

optika

Pročitajte još

FB_IMG_1660631787655

PLANINSKI LEPOTAN USPOMENA KOJA SE PAMTI

Ekspedicija Fudbalskog kluba Sporto iz Zrenjanina, uspešno je okončala tradicionalne letnje pripreme na Kopaoniku, dečaci ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>