01. 07. 2022.
Home / Ostali sportovi / Bokserski spektakl u subotu u Zrenjaninu: ”Selektor – Novinari”
Boks_najava_01

Bokserski spektakl u subotu u Zrenjaninu: ”Selektor – Novinari”

Grad Zrenjanin i sportska hala “Kristalna dvorana” posle pet godina biće u subotu, 23. decembra, domaćini jednog bokserskog takmičenja, a organizatori najavljuju pravi sportski spektakl. U pitanju je izborni meč naših najboljih boksera za ulazak u reprezentaciju Srbije, pod nazivom “Selektor-Novinari” u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, tehničke podrške BK “Petrovgrad” i pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina. Borbe počinju u 18 časova, a ulaz je besplatan.

Danas je tim povodom u Gradskoj kući održana konferencija za novinare na kojoj su govorili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i nekadašnji bokserski asovi – Nenad Borovčanin, novi predsednik Bokserskog saveza Srbije, i naš sugrađanin Milan Piperski, sada trener bokserske reprezentacije Srbije.

Pomoćnik gradonačelnika pozvao je sve ljubitelje boksa i sporta uopšte da dođu u subotu u “Kristalnu dvoranu” i prisustvuju mečevima naših trenutno najboljih boraca.
“Ovim spektaklom na najbolji način ćemo obeležiti kraj godine u kojoj je Grad Zrenjanin bio dobar i uspešan domaćin brojnih sportskih manifestacija. Želimo da kroz te manifestacije promovišemo naš grad, sport, ali pre svega, naše sportiste i u tome imamo dobru saradnju i partnerstvo s različitim nacionalnim granskim sportskim savezima. Ovoga puta je to Bokserski savez Srbije i nadamo se da će u subotu “Kristalna dvorana” biti puna kao što je bila kada smo u ringu imali aktera koji je danas ovde, a tada je na uspešan način završavao boksersku karijeru. Boks u Zrenjaninu ima dugu i lepu tradiciju, dobru takmičarsku bazu i nadam se da ćemo u saradnji sa bokserskim organizacijama u gradu, Bokserskim savezom Srbije i uz pomoć lokalne samouprave i Sportskog saveza grada, taj nivo funkcionisanja bokserskog sporta u našem gradu podići za još jednu lestvicu”, naveo je Simo Salapura.

Jedan od najboljih zrenjaninskih boksera, koji je upravo u “Kristalnoj dvorani” pre pet godina odbranio titulu Sveslovenskog prvaka i nakon toga rekao zbogom takmičarskom boksu, okrenuvši se trenerskom pozivu, Milan Piperski, najavio je sjajne mečeve i nešto što će dovesti do novog razvoja ovog plemenitog sporta.
“Svi koji budu želeli da treniraju boks u Zrenjaninu moćiće to da rade besplatno u BK Petrovgrad. Cilj nam je omasovljavanje i novi razvoj ovog sporta koji se u proteklom periodu u velikoj meri izgubio na srpskoj sceni. Boks je uvek prisutan, ali njegova moć i njegova snaga su u poslednjih dve decenije su nestali. Imamo novi plan, novu strategiju kojom ćemo pokušati izaći iz mulja u kome se nalazimo, verujem da smo na dobrom, novom putu sa novim predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom, koji je postavio nove temelje za razvoj boksa u Srbiji. Jedan od razloga zašto će meč „Selektor-Novinari“ biti održan u Zrenjaninu je upravo taj što želimo da boks izađe iz anonime i dobije svoje nove poklonike, a vrata BK Petrovgrad su svim ljubiteljima boksa širom otvorena“, istakao je trener boks selekcije Srbije.

Nakon spektakla u Zrenjaninu, sledi kratka praznična pauza, a već od 10. januara 2018. najbolji bokseri Srbije startuju sa pripremama na Zlatiboru, koje će se nastaviti u Minhenu.

“Mečom u Zrenjaninu vraćamo pravilo koje je važilo u ex-Jugoslaviji i zlatnoj eri boksa na ovim prostorima, a to je da samo najbolji bokseri mogu da nastupaju za reprezentaciju, istovremeno pružajući mogućnost da se do tog statusa i dođe sopstvenim snagama. Jednostavno, uđeš u ring, pobediš i dobio si priliku da dobiješ status reprezentativca. Nema miljenika Saveza i selektora, pobednici će nas predstavljati i to će biti neprikosnoveno pravilo za boks u Srbiji. Nakon meča u Zrenjaninu i priprema koje očekuju naše reprezentativce, novu priliku da pokažu svoju snagu i znanje bokseri Srbije imaće na Državnom prvenstvu koje će biti održano u februaru 2018. i koje će biti novi izborni ciklus za reprezentaciju Srbije”, zaključio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin na današnjoj konferenciji.

Selektor Srbije Tomislav Antelj i predvodnici selekcije novinara, Dušan Vasiljević (doajen sportskog i borilačkog novinarstva) i trener Milivoje Bašić, za meč u Zrenjaninu najavljuju sledeće borce:

”Kristalna dvorana” Zrenjanin, 23. decembar 2017, 18 časova, ulaz besplatan:
Selektor vs Novinari – parovi:

Elita (seniori) –
Kategorija do 52 kg: Dušan Janjić – Nemanja Gavrilović
Kategorija do 69 kg: Petar Stošić – Nikola Živanović
Kategorija do 75 kg: Stefan Panić – Branko Gubaš
Kategorija do 81 kg: Filip Stanković – Saša Milovac
Kategorija do 81 kg: Nikola Stanković – Geard Ajetović
Kategorija do 91 kg: Nikola Vlahović – Marko Docić

Mladi –
Kategorija do 52 kg: Rade Joksimović – Aleksandar Jovanović
Kategorija do 64 kg: Nenad Jovanović – Matija Tijanić
Kategorija do 69 kg: Miloš Obradović – Milan Branković
Kategorija do 69 kg: Zlatko Janjić – Dejan Dašić
Kategorija do 75 kg: Nikola Đuka – Aleksa Mitić

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5619/Bokserski-spektakl-u-subotu-u-Zrenjaninu–”Selektor—Novinari

 

montecito-sreda2

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

gold

Pret_a_Porter2

Smizla

retro

optika

Pročitajte još

20220626_173300

PLIVAČI PROLETERA POŽNJELI 96 MEDALJA U PANČEVU…

Karneval plivanja je bio, a na njemu….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>