11. 08. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / Rumunski autor Augustin Kupša gost biblioteke
poster-kupsa_(2)

Rumunski autor Augustin Kupša gost biblioteke

U utorak, 9. oktobra od 17.30h gost Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” biće rumuski pisac Augustin Kupša.
Autor će predstaviti i potpisivati svoju knjigu “Velike radosti i velike tuge” u prevodu Đure Miočinovića i izdanju Partizanske knjige.

Sa Augustinom Kupšom razgovaraće Vladimir Arsenić.

O autoru:
Avgustin Kupša je rođen 1980. godine. Studirao je psihijatriju u Bukureštu. Njegov debitantski roman je objavljen 2006, a iste godine počinje da se bavi pisanjem scenarija, za šta je nagrađivan. Najpoznatiji je kao pisac kratkih priča, od kojih su neke prevedene na nekoliko jezika i objavljene u više antologija. Knjiga Velike radosti i velike tuge je bila nominovana 2014. za knjigu godine u Rumuniji.

poster-kupsa_(1)

O knjizi:
Temeljno dirljiva i tiha, ovo je knjiga osame i kontemplacije. U razmerama radosti i tuga, tuge vode kao kvalitet naizgled prisutniji i utvrđeniji. Ipak, dok tuga u knjizi zadobija skoro pa čitavu ontologiju, radosti su uvek pojedinačne, iskričavije, ipak vidljive i prisutne, Dovoljne, ako smem da se usudim, da spreče krajnje životno osujećenje svakog od Kupšinih junaka. Dovoljno je to dobro polazište i za predsatvu o jednoj nama žalosno nepoznatoj knjjiževnosti, koja s tako bolnom lakoćom postaje naša, kao divni, netraženi partner koji je sve vreme strpljivo čekao na nas.

 

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

gold

Pret_a_Porter2

Smizla

retro

optika

Pročitajte još

298365042_389825076607520_4895786164510411608_n

Belvedere 023 – Najukusnije pice u Žitištu

Picerija Belvedere 023 odavno je poznata po svojim sočnim i neodoljivim picama. Ono što ih ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>