04. 08. 2021.
Home / Fudbal / UČITELJ I NJEGOVI UČENICI….
Cimpili Stefan 1

UČITELJ I NJEGOVI UČENICI….

Profesija fudbalski golman, specifična i po mnogo čemu jedinstvena, uvek je privlačila pažnju samo onih odabranih, posebno smelih i odvažnih momaka…

Tako je to s generacije na generaciju i u gradu na obalama koje zapljuskuje dobroćudni Begej, još od Vujina, Šarovića, Šarenca, Ezveđa, Radovanova,Gavrilovića, Bikića, Todića, Pustinjakovića….

Golmani su oduvek bili posebni, gledali se drugim, posebnim očima, zato što im je odgovornost u timu, uvek bila za nijansu veća, izraženija….

Cimpili 3

Zbog toga se valjda i znanje stečeno od trenera, starijeg kolege, uvek posebno cenilo i izdvajalo na pijedestal posebnih počasti…

Fudbalskih pedagoga, trenera i edukatora nikad dosta, a u Zrenjaninu, jedan koji uvek mari za svoje „piliće“ tj. učenike, Slobodan Čimpli Radovanov, gore pomenut u plejadi sjajnih zrenjaninskih čuvara mreže i dan danas je popularan i omiljen među svojim učenicima.

Cimpili 5

Slučajno ili ne, okupio je u bašti ekskluzivnog kafe-restorana Kafemat u Zrenjaninu, „triling asova“, svojih učenika, koji su aktivni kao golmani.

Najstariji među njima, Stefan Stojkov, rođen 1993. godine, popularnost u celoj Srbiji stekao je iskrenom pričom kada je snove o vrhunskoj karijeri zamenio realnom činjenicom i kupovinom kamiona, kojim je započeo privatni biznis.Međutim dečačka ljubav zaborava nema, rukavice nisu završile okačene o klin, nastavio je da brani i protekle sezone bio je „jedinica“ FK Zlatice iz istoimenog sela nadomak Zrenjanina…

Cimpili 7 Nemanja

Dve godine mlađi Bojan Trivunović, nakon golmanske škole i zanata koji je ispekao u radionici „profesora Čimplija“ , branio je u nekoliko klubova u okolini, a sada je na golu ekipe Borca iz Sakula.

Najmlađi u pomenutom trilingu, Nemanja Radović, rođen 1997. godine posle omladinskog staža u Čukaričkom, uspešan je na golu zrenjaninskog trećeligaša Radničkog.

– Puno smo naučili od Čimplija i na tome smo mu veoma zahvalni…Sjajan stručnjak, pedagog i čovek, pre svega – uglas ističu Stojkov, Trivunović i Radović….

Cimpili 2

– Danas smo se slučajno svi našli i lepo je proćaskati na aktuelne fudbalske teme…Oduvek sam voleo da imam informacije iz prve ruke i od njih samih saznam detalje sa utakmica na kojima su bili akteri…U fudbalu je obično tako, gotovo uvek je golman prvi krivac za gol, ali nekada su razlozi sasvim drugačiji….Ja kao njihov učitelj i trener, uvek sam na strani golmana – uz osmeh je naglasio Slobodan Radovanov.

Pročitajte još

cukamolde-1333

Podela besplatnih ulaznica za meč Čukarički – Hamarbi

Čukarički i Hamarbi će odigrati prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija u četvrtak ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>