20. 08. 2022.
Home / Odbojka / Peskara ugostila najbolje odbojkaše na pesku Srbije
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peskara ugostila najbolje odbojkaše na pesku Srbije

Prethodna tri dana Zrenjanin je bio centar odbojke na pesku u našoj zemlji, domaćin četvrtog turnira ovogodišnjeg prvenstva Srbije – “VIP bič-volej masters 2017” i “Vip bič-volej lige”.

To je ujedno bila i četvrta sezona od kako je naš grad organizator jednog od turnira nacionalnog prvenstva, a po prvi put igralo se na novom terenu na kupalištu “Peskara”. Po oceni mnogih učesnika turnira, ova lokacija pored vode pokazala se kao veoma dobra, a mečevi turnira privukli su i brojnu publiku koja je pauze u osveženju u Peskari iskoristila upravo na tribinama uz odbojkaški teren.

U muškoj konkurenciji neprikosnoveni su i ovoga puta bili Novosađani Đorđe Klašnić i Lazar Kolarić, koji su trijumfovali na svim ovogodišnjim turnirima. Svi pehari su ovoga puta otišli u Novi Sad, jer su drugo mesto zauzeli Ivan Lozić i Saša Surla, dok su treći bili Igor Tošić i Marko Janković.
Među devojkama su u Zrenjaninu bile najbolje Marija Milošević i Milena Matić, koje su u finalnom meču savladale Natašu Savović i Katarinu Raičević. Treće mesto osvojile su Gorana Mrđan i Aleksandra Aleksić. Pobednice su stigle na Peskaru sa turnira u inostranstvu, a nakon ovog trijumfa, Milena Matić je rekla da im je on značajan upravo iz razloga što je prvi u ovogodišnjem ciklusu bič-volej lige.
“Učestvovale smo ove godine na više inostranih turnira, a sada smo prvi put nastupale i u domaćem prvesntvu i drago nam je što smo sezonu počele pobedom, u jakoj konkurenciji. Nadamo se istom uspehu i na narednim turnirima na kojima budemo mogle da učestvujemo”, istakla je ona i dodala da je u Zrenjaninu nastupala i prethodnih sezona, na drugim lokacijama, ali da joj se ova najviše sviđa.
Pobedničke pehare i medalje za prve tri ekipe u obe konkurencije uručili su nekadašnji proslavljeni odbojkaš, sada potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Đula Mešter, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, član Gradskog veća za resor sporta Aleksandar Jevđić i vršilac dužnosti generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.
U pauzi između muškog i ženskog finala, juče je organizovana i besplatna škola odbojke za najmlađe, koju je delom održao i Đula Mešter.
“Nama je najvažnije da oni osete ovaj sport, bič-volej je ipak specifičan i malo drugačiji od te, tzv “odbojke u zatvorenom”, ali bilo bi lepo da se malo “zaraze” loptom i možda kasnije odluče da i ozbiljnije treniraju”, rekao je Mešter, član čuvene selekcije Jugoslavije koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine i na Evropskom šampionatu u Češkoj, naredne godine.
Karavan “VIP bič-volej masters 2017” organizuju kompanije Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije, uz podršku kompanije Huawei, dok su za organizaciju turnira na Peskari bili zaduženi Grad Zrenjanin i Sportski savez grada, uz značajnu pomoć volontera Crvenog krsta i volontera Grada Zrenjanina. Naredni, peti ovogodišnji turnir igra se u Novom Sadu, od 28-30. jula.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5399/Peskara-ugostila-najbolje-odbojkase-na-pesku-Srbije-(17-fotografija)

Pročitajte još

received_1872336676303410

VIKEND ODBOJKE NA PESKU

Popularno zrenjaninsko kupalište Peskadasi ili banatska Kopakabana, u stilu autentične, brazilske, najpoznatije plaže, ovog vikenda ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>