19. 08. 2022.
Home / Ostali sportovi / Prijem u Gradskoj kući za Sanju Cvrkotu
Medalja_Sanja_Cvrkota_02

Prijem u Gradskoj kući za Sanju Cvrkotu

Karatistkinja Sanja Cvrkota, osvajač bronzane medalje na nedavno održanom Evropskom šampionatu u turskom gradu Kočaeliju, danas je svečano primljena u zrenjaninskoj Gradskoj kući. Prijem za Sanju i njenog trenera Miloša Erića priredio je gradonačelnik Čedomir Janjić, a prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i vršilac dužnosti generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

Članica karate kluba “Zadrugar” iz Lazareva i naša državna reprezentativka vratila se sa 52. evropskog šampionata za seniore sa osvojenim trećim mestom u kategoriji do 68 kilograma. U borbi za medalju Cvrkota je savladala Kristinu Gonzales iz Španije rezultatom 3:0. Prethodno je pobedila takmičarku iz Grčke 1:0, u drugom kolu bila je bolja od aktuelne vicešampionke sveta iz Danske 2:1, a u četvrtfinalu je izgubila od aktuelne svetske šampionke, Austrijanke, sudijskim izjašnjavanjem nakon rezultata 0:0. Austrijanka je ušla u finale, pa je Sanja u prvoj repasažnoj borbi pobedila Belgijanku 2:0, što joj je donelo borbu za bronzanu medalju.
Da je klub iz Lazareva zaista rasadnik talenata u ovom sportu, govori i činjenica da je na šampionatu u Turskoj karate klub “Zadrugar” predstavljao reprezentaciju Srbije u ekipnoj konkurenciji – uz Sanju Cvrkotu nastuili su i njen brat Dejan, kao i Marina Radičević.
“Prezadovoljna sam ovim rezultatom, s obzirom da sam ga ostvarila nakon godinu dana pauze zbog operacije kolena. Svaki meč je u Turskoj bio težak, jer su se u mom delu žreba našle sve vrhunske takmičarke, a najteži je bio protiv Austrijanke Bušinger, koja je na kraju osvojila i prvo mesto. Utisci su se sad slegli, i predstoji pauza u takmičenjima do jeseni, kada kreću nove premijer lige i nacionalni šampionat”, kaže Sanja Cvrkota i najavljuje, od sledeće godine, borbu za olimpijsku normu, jer će karate sport po prvi put biti zastupljen na letnjim olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.
Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, i sam karatista i trener u tom sportu, ističe značaj osvojene medalje Sanje Cvrkote i za karate klub “Zadrugar” i za Grad Zrenjanin.
“Takmičari karate kluba “Zadrugar” u poslednjih osam godina osvojili su devet evropskih medalja, a Sanja Cvrkota je perjanica te nove generacije, nakon nekada proslavljene Snežane Perić. Grad Zrenjanin i mesna zajednica “Lazarevo” pružaju adekvatnu podršku ovom sportskom kolektivu, ali ćemo se sigurno u narednom periodu potruditi da obezbedimo još bolje uslove za razvoj sporta u Lazarevu, pre svega karatea. Nadamo se da će Sanja i njeni klupski i reprezentativni drugovi ostvariti normu za Olimpijske igre 2020. godine”, kazao je Salapura.
Podsećamo, nakon osvajanja bronzane medalje na Evropskom šampionatu u Turskoj, gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović poručili su Sanji Cvrkoti da je dokazala evropsku klasu i nesumljivi kvalitet, još jednim vrednim odličjem za svoje Lazarevo, Zrenjanin i Srbiju.
“Čestitamo ti na osvojenoj medalji u Turskoj, kojoj se raduje i ceo sportski Zrenjanin i kojom si, slično kao i naš rvač Fris u rvanju, potvrdila da karate sport u našoj sredini ne treba da brine za budućnost i nastavak izuzetne tradicije”, poručili su tom prilikom gradski čelnici našoj reprezentativki.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5304/Prijem-u-Gradskoj-kuci-za-Sanju-Cvrkotu

Pročitajte još

raketni-modelari-1

Na glavnom gradskom trgu večeras je svečano otvoren Evropski šampionat za raketne modelare – učestvuje blizu dve stotine takmičara iz dvanaest zemalja

Defileom učesnika iz dvanaest zemalja, među kojima i Srbije, i prigodnim programom na glavnom gradskom ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>