26. 05. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / ŽOGARIJA stiže u Zrenjanin
A25A2163

ŽOGARIJA stiže u Zrenjanin

Grad Šabac bio je u sredu, 24. maja domaćin prvih kvalifikacija takmičara nižih razreda osnovnih škola u okviru “Žogarije”, međunarodne sportsko-rekreativne manifestacije. Podršku ovom internacionalnom događaju pružila je kompanija GOMEX. Međunarodna sportsko-rekreativna manifestacija “Žogarija” je takmičenje u fizičkim vežbama sa loptom, u kojem mogu da učestvuju svi zainteresovani dečaci i devojčice osnovnoškolskog uzrasta.

U prostoru Hale “Zorka” snage su odmerili mali sportisti šest šabačkih osnovnih škola, kroz brojne zanimljive vežbe i igre sa loptom. Ovaj sportski program deci daje mogućnost da se igraju, razmišljaju, analiziraju i međusobno komuniciraju, kao i da uvide značaj telesnog vežbanja za zdrav život, a sve poštujući pravila igre. Odabrane su vežbe i igre koje pozitivno utiču na razvoj motorike, emocionalnih, socijalnih i intelektualnih potencijala, imajući u vidu da je telesna aktivnost jedan od najznačajnijih podsticaja za pravilan razvoj.Svrha događaja je razvijanje i podsticanje strpljivosti kroz fer-plej, druženje i zabavu.

“Žogarija” se održava već 11 godina u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Takmičenje se nastavlja 25. maja na Trgu slobode u Zrenjaninu od 17 do 19h, a veliko finale planirano je za petak, 26. maj od 10 do 12h na platou ispred novosadskog SPENS-a. Pobednici finala imaće priliku da predstavljaju Srbiju na završnom takmičenju “Žogarije” septembra ove godine u Rijeci, Republika Hrvatska.

Pročitajte još

Top Gan Maverik - prateca

U Kulturnom centru Zrenjanina bioskopske projekcije očekivanog filmskog hita – “Top Gan – Maverik”

BIOSKOPSKE PROJEKCIJE – Pretpremijera filma «Top Gan – Maverik» – sreda, 25. maj – Projekcije ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>