27. 06. 2022.
Home / Košarka / SJAJAN USPEH KOŠARKAŠA SPW IZ NOVOG SADA NA PRVENSTVU DRŽAVE U ŽELEZNIKU
image1

SJAJAN USPEH KOŠARKAŠA SPW IZ NOVOG SADA NA PRVENSTVU DRŽAVE U ŽELEZNIKU

Drugo mesto i srebrna medalja za pionire, uzrasta 15 godina, Košarkaškog kluba SPW iz Novog Sada, veliki je uspeh za ovu generaciju mladih i talentovanih košarkaša, kluba koji godinama unazad, sa jasnom vizijom vodi košarkaški pregalac i sjajan pedagog, Miroslav Miki Anđelov.

– Veoma sam zadovoljan i čestitam momcima na velikoj borbenosti, zalaganju i htenju, kao i njihovim trenerima Goranu Zeljkoviću i njegovim pomoćnicima Draganu Pantiću i Đorđu Rajkovu. Dokazali smo kvalitet i renome kroz Ligu Vojvodine, uspešno prebrodili sve prepreke do finala u kojem je ekipa Banjica Mega bila superiornija i zasluženo osvojila naslov najbolje ekipe u Srbiji – istakao je Miroslav Miki Anđelov.

image2

Pioniri Sports World-a poraženi su u finalnoj utakmici rezultatom 88 : 61 ( 23:16, 20:18, 20:15, 25:12 ), a pre toga bili su uspešni protiv ekipe Feniks iz Bačke Palanke, koju su savladali rezultatom 98 : 68 ( 24:23, 18:27, 13:24, 13:24 ) u četvrtfinalu i od vršnjaka iz Žablja, ekipe Difence, protiv kojih je ostvaren trijumf u polufinalu završnog turnira prvenstva Srbije, rezultatom 79 : 74 ( 16:17, 20:19, 21:15, 22:23 ).

Boje viceprvaka Srbije za sezonu 2016/17. U-15 SPW, branili su košarkaši: Bogdan Filipović, Dušan Kresta,Mateja Birovljev, Stefan Kopren, Dimitrije Ilić, Aleksandar Milošev, Dušan Milkovski, Vukašin Dokmanović, Risto Dangubić, Aleksa Dopuđa, Rade Grba i Petar Simić.

image3

– Osvajanje titule vicešampiona i zvanično druge najbolje pionirske ekipe u Srbiji, za nas je zaista ogroman uspeh i veliki podstrek u daljem radu sa generacijama koje dolaze i koje moraju da održe reputaciju kluba koji uvek ima najveće ambicije i želje.Čestitali smo naravno i našem protivniku u finalu, ekipi Banjica Mega, koja je danas bila bolji protivnik i zasluženo slavila u finalu.Čestitke zaslužuju i ljudi iz organizacije završnog turnira koji se igrao u dvorani FMP-a u Železniku, kao i svi ostali učesnici finalnog turnira, na fer i korektnoj košarci i pristupu utakmicama – dodao je na kraju prvi čovek SPW- a Miroslav Miki Anđelov.

Pročitajte još

IMG_20220625_195435

PEGLAO SE MUŠKI BASKET NA GRINFILDU

Košarkaši Proletera i Svetog Đorđa, Vladimir Gombar, Đorđe Gligorin, Marko Tomić i Stahinja Lazendić, u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>