02. 10. 2023.
Home / Košarka / Press konferencija uoči Turnira u košarci
IMG_4390

Press konferencija uoči Turnira u košarci

Međunarodni turnir u košarci za kadete “Zrenjanin Basketball U16 Cup 2017″ održaće se i ove godine u periodu od 07 do 09. aprila u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

Uz učešće zvučnih imena evropske košarke, utakmice su i prethodne dve godine obilovale košarkaškim uzbuđenjima i kvalitetnom igrom koju su demonstrirali dečaci uzrasta 16 godina koji se već nalaze pred vratima seniorskih ekipa svojih klubova.

IMG_4345

Organizatori su na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Zrenjaninu predstavili učesnike turnira i najavili njegov humanitarni karakter. Ovog puta, celokupan prihod od ulaznica, koje će biti na bazi dobrovoljnog priloga, ići će Udruženju NURDOR, koje okuplja roditelje dece obolele od raka. Javnosti su se obratili direktorka OSŠ “9. maj” Zrenjanin Snežana Oluški, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, direktor za opšte i finansijske poslove kompanije GOMEX Dragan Ranisavljević i promoter turnira, proslavljeni košarkaš Stefan Atanacković.

IMG_4374

Organizatori su najavili pravi “praznik košarke” tokom vikenda od 07. do 09. aprila, a neće izostati ni revijalna utakmica đaka Osnovne i srednje škole “9. maj” sa gostujućim košarkašima, kao i uvek atraktivna takmičenja u šutiranju “trojki” i “zakucavanju”.

Na ovogodišnjem turniru pored domaćih ekipa Proletera, Petrovgrada, Partizana i Vizure učestvovaće ekipe: Lokomotiva Kuban (Rusija), Maccabi (Izrael), Estudiantes (Španija) i reprenzetacija Crne Gore.

IMG_4387

Pred Zrenjanincima će igrati u dve takmičarske grupe od po četiri ekipe, po bod sistemu, a potom poslednjeg dana za ukupan plasman. Najbolje ekipe iz obe grupe odigraće finalnu utakmicu u nedelju, 9. aprila, od 20:30h.

Više informacija o Međunarodnom košarkaškom turniru “U16 Zrenjanin Basketball Cup” možete potražiti na oficijelnoj FB stranici.

 

Pročitajte još

image_6487327_1

SVETAC MARŠIRAO U VRBASU

Vrbas – Sveti Đorđe 65:81 ( 18:13, 14:30, 18:19, 17:19 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>