26. 03. 2023.
Home / Ostali sportovi / Ministar Udovičić obišao gradske sportske dvorane i SC ”Rusanda”
Udovicic_dvorane_5

Ministar Udovičić obišao gradske sportske dvorane i SC ”Rusanda”

Nakon svečanosti u Ečki i otvaranja nove školske sportske sale, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić obišao je i sportske dvorane u Zrenjaninu, kao i sportski centar “Rusanda” u Melencima.

“Kristalna dvorana” biće uskoro domaćin još jednog sportskog spektakla, teniskog meča FED kupa između Srbije i Australije, 22. i 23. aprila, što je samo jedno u nizu međunarodnih sportskih takmičenja koji se u njoj održavaju. U ovom reprezentativnom sportskom objektu, otvorenom 2009. godine utakmicom košarkašica Poljske i SAD u okviru Univerzijade, tokom prethodnih godina organizovani su, između ostalog, mečevi svetskog šampionata za rukometašice, evropskog šampionata u odbojci za žene, kvalifikacionog turnira u rvanju za olimpijske igre u Riju, brojni međunarodni turniri i šampionati u borilačkim sportovima, zvanične utakmice košarkaške, rukometne i futsal reprezentacije Srbije i mnogi drugi sportski događaji.
Hala sportova “Medison”, najstarija namenska sportska dvorana u našoj zemlji, sagrađena 1962. godine, nedavno je doživela obimnu rekonstrukciju i pretvorena je u multifunkcionalni prostor, namenjen trenažnom procesu više ekipa istovremeno, ali i za održavanje sajamskih i drugih manifestacija. Ministar je upoznat sa planovima povezivanja obe dvorane “toplom vezom”, za šta su obezbeđena sredstva, i čijom realizacijom će se dobiti jedinstven funkcionalan prostor. Uverio se da Grad Zrenjanin ulaže značajna sredstva u razvoj sportske infrastrukture, da će sa tom praksom nastaviti i u narednom periodu, a da u skladu s tim, može očekivati pomoć i podršku Pokrajine i Republike u realizaciji više projekata.
Sportski centar “Rusanda” u istoimenoj banji u Melencima nekada je bio nezaobilazno mesto za pripreme i boravak većeg broja sportskih ekipa i klubova. Blizina jezera, četinarski park, staze i tereni za  rekreaciju, terapeutski i velnes centar u banji, u mirnom okruženju, predstavljaju idealne uslove za pripreme sportista, pa se razmišlja da se tom prostoru vrati nekadašnji sjaj i mesto na sportskoj mapi regiona koje, po potencijalima, zaslužuje.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5178/Ministar-Udovicic-obisao-gradske-sportske-dvorane-i-SC-”Rusanda

Pročitajte još

image_6483441 (19)

KARATISTI ZADRUGARA SJAJNI U ARANĐELOVCU I STAROJ PAZOVI

Tradicionalni međunarodni turnir u Aranđelovcu, pod nazivom Aranđelovac open, na kojem je učestvovalo 700 takmiara ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>