08. 02. 2023.
Home / Ostali sportovi / I zvanično: Zrenjanin domaćin teniskog meča FED kupa Srbija-Australija
KristalnaDvorana_1

I zvanično: Zrenjanin domaćin teniskog meča FED kupa Srbija-Australija

Zrenjanin će, za nešto manje od mesec dana, biti organizator i domaćin još jednog značajnog međunarodnog sportskog događaja i po prvi put ugostiti tenisku reprezentaciju Srbije – u “Kristalnoj dvorani” 22. i 23. aprila biće odigran meč FED kupa između ženskih teniskih selekcija Srbije i Australije.

Ta vest danas je potvrđena sa najviših instanci domaće i međunarodne teniske federacije, te Gradu Zrenjaninu predstoje pripreme za taj meč, koji će se igrati na tvrdoj podlozi. U pitanju je meč plej-ofa za popunu Svetske grupe B FED kupa za 2018. godinu, a do ove faze takmičenja naše teniserke su stigle nakon nedavnog trijumfa na turniru evropske grupe Evro-afričke zone, odigranom u Estoniji.
Ženska teniska reprezentacija Srbije – foto: Teniski savez Srbije
Pred navijačima u rodnom gradu nastupiće i Dejana Radanović, trenutno 346. igračica sveta, koja je debitovala u reprezentaciji Srbije u Estoniji. Prve teniske korake Radanovićeva, koja sada živi u Novom Sadu, načinila je u Zrenjaninu, na terenima TK “Galeb”. Ona će se, uz Ninu Stojanović, Ivanu Jorović i Jovanu Jakšić, predvođene selektorkom Tatjanom Ječmenicom, suprotstaviti Australijankama u borbi za mesto među najboljim svetskim teniskim reprezentacijama.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5173/I-zvanicno–Zrenjanin-domacin-teniskog-meca-FED-kupa-Srbija-Australija

Pročitajte još

image_6483441

ZLATNA DUNJA NA KROVU EVROPE

Dunja Rajić, reprezentativka Srbije i karatiskinja Zadrugara iz Lazareva, među hiljadu 114 takmičara iz 48 ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>