05. 06. 2023.
Home / Fudbal / Izvučeni parovi za ovogodišnji turnir ”Igrajmo za 16”, start u sredu
fudbal_igrajmo_za16_08

Izvučeni parovi za ovogodišnji turnir ”Igrajmo za 16”, start u sredu

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće danas su izvučeni takmičarski parovi tradicionalnog turnira u malom fudbalu “Igrajmo za 16″, čiji je domaćin jedne od kvalifikacionih grupa Zrenjanin. Ovaj memorijalni turnir se održava svake godine u znak sećanja na pogibiju 16 radnika Radio-televizije Srbije i sve žrtve u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine. U ime Grada Zrenjanina žrebanju je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, a predstavnicima medija obratili su se i član Organizacionog odbora Nikola Božović i vršilac dužnosti generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. Prisutni su bili i predstavnici većine od osam ekipa koje učestvuju na turniru.

Nikola Božović, nekadašnji novinar RTS, podsetio je na istorijat ovog turnira koji se igra u Beogradu od 2000. godine, da bi taj lokalni karakter pre pet godina bio proširen na osam gradova u Srbiji, a turnir je u međuvremenu postao i međunarodni.
“Domaćini u Srbiji su gradovi gde funkcionišu TV centri u sastavu RTS-a, od kojih je jedan i u Zrenjaninu, koji je među prvima prihvatio ulogu domaćina turnira. Hvala svima koji svake godine nalaze mogućnost da se okupe u ovim danima marta i u aprilu i neguju uspomenu na naše tragično nastradale kolege i na žrtve NATO bombardovanja. Upravo iz tog razloga nismo težili da u Zrenjaninu organizujemo neki profesionalni turnir, važno je da se okupimo i družimo, da igramo, da to bude turnir iz ljubavi”, kazao je Božović i podsetio da su do sada turnir u Zrenjaninu osvajali Tehnička škola Zrenjanin, JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin, JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin i Opštinska uprava Žitište.
Turnir u Zrenjaninu igra se uz podršku i pomoć Grada Zrenjanina, Sportskog saveza grada, javne ustanove “Sportski objekti” i sudijske organizacije grada. Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura istakao je da se grad još jednom uključio u organizaciju ovog, pre svega, humanitarnog turnira.
“Ovo je turnir sećanja na poginule kolege Radio-televizije Srbije, ali i turnir tokom kog treba da se sećamo svih žrtava NATO agresije na našu zemlju. Gradska uprava Zrenjanin imaće svoju ekipu na turniru, a ove godine, uz neke ekipe koje standardno nastupaju svake godine, biće i novih, poput ekipe studenata i ekipe sudijske organizacije. Prve utakmice biće odigrane u sredu, zatim u petak, kada ćemo se i dogovoriti kako ćemo organizovati završne mečeve”, kazao je Salapura.
Vršilac dužnosti generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković rekla je da je ta organizacija i ovoga puta stavila na raspolaganje sve svoje kapacitete, s ciljem što boljeg organizovanja turnira, a potom i izvukla parove prvog kruga.
Žrebom je odlučeno da se u prvim utakmicama u Zrenjaninu sastanu “JP za urbanizam” Zrenjanin – ekipa studenata; Gradska uprava Zrenjanin – Sudijska organizacija Zrenjanin; Vatrogasno-spasilački bataljon Zrenjanin – Policijska uprava Zrenjanin; JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin – JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin. Prva dva meča biće odigrana u “Kristalnoj dvorani” u sredu, 15. marta, s početkom u 10 časova, a druga dva u petak, 17. marta, takođe od 10 časova. Pobednik turnira u našem gradu predstavljaće grad Zrenjanin na završnici turnira “Igrajmo za 16″, koja se, kao i svake godine, igra u Beogradu, uz direktan prenos na programu RTS.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5147/Izvuceni-parovi-za-ovogodisnji-turnir-”Igrajmo-za-16”–start-u-sredu

Pročitajte još

unnamed

HUMANI FUDBALERI

Uz poziv ljubiteljima dudbala i brojnim navijačima da im podrškom pomognu h grčevitoj borbi za ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>