31. 01. 2023.
Home / Ostali sportovi / АNJA MILOVANOVIĆ VICEŠAMPION EVROPE
anja vicesampion evrope

АNJA MILOVANOVIĆ VICEŠAMPION EVROPE

U Sofiji je održano 44. Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Na ovom prvenstvu je učestvovalo troje takmičara iz karate kluba „Zrenjanin“, što je samo po sebi dokaz dobrog i planskog rada u klubu.

Najveći uspeh je ostvarila Anja Milovanović koja je u svom debitantskom nastupu na Evropskim prvenstvima osvojila srebrnu medalju u konkurenciji kadetkinja +54 kg. Anja je bila sjajna u kvalifikacijama, a na putu do finala redom je pobeđivala takmičarke iz Malte (3-0), Portugala (2-0), Hrvatske (2-0) i Češke (6-2), dok je u finalnom meču izgubila od takmičarke iz Belgije (0-2). Ovo je veliki uspeh za Anju i nagrada za njen dosadašnji rad.

Aleksandra Vujasinović je nastupila u konkurenciji juniorki -53 kg. U prvom kolu je pobedila veoma kvalitetnu takmičarku iz Nemačke (5-0), dok je u drugom izgubila od takmičarke iz Austrije (0-1).

Salapura Đorđe je nastupio u konkurenciji mlađih seniora i imao je zapažen nastup. U prvom kolu je pobedio takmičara iz Rusije (4-4), u drugom iz Islanda (2-1), dok je u četvrtfinalu izgubio od takmičara iz Mađarske (0-1). U repasažnom meču je takođe izgubio od takmičara iz Makedonije (0-1), tako da je u generalnom plasmanu zauzeo 7. Mesto.

Pročitajte još

image_6483441

DUNJA EREMIĆ BRONZANA NA DVORANSKOM PRVENSTVU SRBIJE ZA JUNIORKE

Na dvoranskom prvenstvu Srbije u Beogradu za juniorke U20, šesnaestogodišnja Zrenjaninka, Dunja Eremić, članica Atletskog ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>