23. 06. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / GOMEX podržao kampanju “I ja se borim”
IMG_3372

GOMEX podržao kampanju “I ja se borim”

Puštanjem više desetina zelenih balona za natpisom “I ja se borim” i znakom NURDOR-a, u sredu 15. februara tačno u 13 sati u centru Zrenjanina obeležen je Međunarodni dan dece obolele od raka.

Podršku ovom veoma značajnom humanitarnom skupu pružila je i kompanija GOMEX. Saradnja između naše kompanije i NURDOR-a započeta je pre više godina, a tokom ovogodišnjeg Međunarodnog dana dece obolele od raka ta saradnja je i dodatno potvrđena.

Program je započeo tačno u podne u prisustvu roditelja, volontera i prijatelja Udruženja, a NURDOR je u okviru kampanje “I ja se borim” predstavio novu akciju “Stare stvari za novu nadu”. Građani su slanjem SMS poruke na broj 1150 donirali po 100 dinara za nastavak druge faze izgradnje dečjeg hemato – onkološkog odeljenja u Nišu.

Na Trgu ispred Gradske narodne biblioteke priređen je i prigodan program u kojem su učestvovali najmlađi članovi KUD “Đerđef” iz Zrenjanina, zatim zrenjaninska ženska pevačka grupa “Seferini”, kao i Nemanja Stojšić, muzičar koji je nedavno imao zapažen nastup u šou programu “Ja imam talenat”, Klovnica Didi i drugi.

Kampanja “I ja se borim”, koju je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka započelo 2016. godine, za cilj ima podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece. Statistika pokazuje da u Srbiji svakog dana jedno dete oboli, a svake nedelje jedno dete umre od raka.

Pročitajte još

Seoski Predeo DS Sip

ČUVENA SLIKA SEOSKI PREDEO DRAGOSLAVA STOJANOVIĆA SIPA

Izložba radova Dragoslava Stojanovića Sipa (1920-1976) iz zbirke Savremene galerije u Zrenjaninu, biće dostupna posetiocima ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>