29. 01. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / Zrenjanin za decu obolelu od raka: podržimo kampanju “I ja se borim”
nurdor prošle godine

Zrenjanin za decu obolelu od raka: podržimo kampanju “I ja se borim”

Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizovaće humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u 40 gradova širom Srbije.

Uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, NURDOR će obeležiti ovaj značajan datum i predstaviti novu akciju u sklopu kampanje „I ja se borim!“ – Stare stvari za novu nadu. Program počinje u 12 i traje do 14 časova.

cane

NURDOR, Grad Zrenjanin i Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” na gradskom trgu, na platou ispred Vodotornja,pripremili su program u znak podrške malim borcima i njihovim porodicama. Okupljenima će se u ime Grada Zrenjanina obratiti pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.
U programu u njemu učestvuju:
najmlađi članovi KUD “Đerđef”,
Nemanja Stojšić, Zrenjaninac koji je nedavno imao zapažen nastup u šou programu “Ja imam talenat”,
Klovnica Didi i prijatelji.

 

didi

Posetioci će imati priliku da kupe balone, promotivne artikle, a sva sredstva prikupljena tokom akcije biće usmerena na drugu fazu izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Tačno u 13 časova biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama.

Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” želi posebno da zahvali onima koji su se, ne tražeći zauzvrat da budu pomenuti, uključili u humanitarnu akciju i pružili podršku i pomoć: kompaniji Gomex, kompaniji “Um-Ing” doo, lokalima “Lion Pub” i “Šanta”, kafe-restoranu “Bašta mala”, restoranu “Renesansa”, pekari “Jefta/ Mamma’s Food” kao i volonterima, srednjoškolcima i studentima- članovima Čitalačkog kluba bibilioteke.

2016 nurdor

Podsetimo,
Kampanja „I ja se borim“, koju je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka započelo početkom 2016. godine, ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i poziv je na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu. Sa velikim zadovoljstvom i ponosom NURDOR je krajem prošle godine svečano obeležio kraj radova na prvoj fazi projekta i aktivno radi na prikupljanju sredstava za drugu fazu projekta – za unutrašnje građevinske radove, postavljanje instalacija, završne i zanatske radove. Grad Zrenjanin i ove godine pomaže na tom putu.

Budite sa nama 15. februarta od 12 časova. Zajedno možemo više.

Pročitajte još

KCZR - zgrada -

Mesečni program Kulturnog centra Zrenjanina – februar 2023.

Mesečni program Kulturnog centra Zrenjanina – februar 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>