12. 04. 2021.
Home / Ostali sportovi / Želim da igram za Srbiju u Tokiju
abassss_1000x0

Želim da igram za Srbiju u Tokiju

Član reprezentacije Bahreina u stonom tenisu Mohamed Abas (22) živi svoj san.

On je ove sezone pojačao ekipu Banata, sa kojom beleži sjajne rezultate. Celokupan dojam o Srbiji i ljudima sa naših prostora mu je fenomenalan, a kako kaže za „Alo!”, toliko se dobro adaptirao u Zrenjaninu da mu otadžbina uopšte ne nedostaje.

– Nije mi bilo teško da se prilagodim u Srbiji. Najviše zahvaljujući menadžeru i saigračima, koji su učinili sve što je u njihovoj moći da se od prvog dana ovde osećam kao da sam kod kuće. Hvala im što su mi pomogli. Hrana je skoro identična u Bahreinu i Srbiji, tako da nemam problema sa tim. Jedemo skoro iste stvari. Slični smo dosta kao narod, iako su zemlje dosta udaljene. Ovde su devojke mnogo lepše, po tome se samo razlikuju Srbija i Bahrein – rekao je Mohamed Abas za naš list.

Volim srpsku muziku

Volim da slušam srpsku narodnu muziku u slobodno vreme. Nisam zapamtio neke izvođače, ali zaista super zvuči. Osim toga, ljubitelj sam fotografije i voleo bih da budem profesionalac u tome. Fotografija mi je, osim stonog tenisa, prava opsesija i uživam u tome.

Interesantno je otkud spona između Srbije i male ostrvske zemlje u Persijskom zalivu – Bahreina.

– Znam odavno za Srbiju! Moji treneri u Bahreinu su iz vaše zemlje i imam mnogo prijatelja Srba. Moja porodica i prijatelji znaju gotovo sve o Srbiji, čuveni ste, nema šta. Kada bi me neko pitao o vama, rekao bih mu da je to prelepa zemlja, puna ljubaznih i prijatnih ljudi – dodao je on.

Abas otkriva da bi vrlo rado popričao sa Novakom Đokovićem, iako je navijač njegovog velikog rivala.

– Bila bi mi čast da upoznam Đokovića. Vrlo rado bih se ispričao sa njim kada bih imao priliku. Novak je idol za sve sportiste na svetu i po ponašanju i po igri. Ipak, ja podržavam Rafaela Nadala, najviše zbog toga što je levoruk. kao ja – kaže Mohamed.

Internacionalac iz Bahreina je toliko zavoleo Srbiju da je naziva svojom drugom otadžbinom.

– Zadovoljstvo bi mi bilo da na sledećim Olimpijskim igrama nastupam pod zastavom moje druge zemlje – Srbije. Ipak, na kraju bih morao da izaberem samo jednu državu za koju ću nastupati, a to je Bahrein – zaključio je igrač Banata.

Zrenjaninci oduševljeni

Predsednik Banata iz Zrenajnina Dmitar Majstorović ima samo reči hvale za mladog stonotenisera.

– Abas je za mnoge bio nepoznanica. Moram da istaknem da je svakog oduševio ponašanjem, karakterom, odgovornošću i igrom. Postao je miljenik, komunicira sa svima i rado je viđen na svim javnim mestima u Zrenjaninu. Stekao je prijatelje mimo kluba i još više učvrstio veze sa Stonoteniskim savezom Bahreina.

izvor:

izvor:

http://www.alo.rs/zelim-da-igram-za-srbiju-u-tokiju/92251

Pročitajte još

received_732950564000536

RVAČI PROLETERA KADETSKI PRVACI VOJVODINE

Na pionirskom i kadetskom Prvenstvu Vojvodine, u Subotici, kadeti Proletera iz Zrenjanina, zaposeli su šampionski ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>