11. 08. 2022.
Home / Ostali sportovi / Renovirana školska sala u Melencima i nabavljena nova oprema
Melenci_sala_04a

Renovirana školska sala u Melencima i nabavljena nova oprema

Da Grad Zrenjanin ulaže u školski sport, potvrda stiže i iz Melenaca, gde su završeni radovi na renoviranju fiskulturne sale u okviru OŠ “Boško Vrebalov” i u potpunosti obnovljena oprema namenjena nastavi fizičkog vaspitanja.

Prilikom današnje posete, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je naglasio da se izgradnja novih ali i rekonstrukcija postojećih sportskih objekata nastavlja i u 2017. godini, “Ulažemo značajna sredstva u sportsku infrastrukturu, pored rekonstrukcije sportske hale “Medison” i otvaranja tri sportska doma u selima, nastojimo da adaptiramo već postojeće objekte kako bi deci približili kako školski sport, tako i različite trenažne procese u seoskim sredinama.”
Za renoviranje fiskulturne sale u Melencima i nabavku opreme za nesmetano odvijanje časova fizičke kulture uloženo je milion i šezdeset šest hiljada dinara, a sredstva su izdvojena budžetom Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport. Sa gradonačelnikom Janjićem i njegovim saradnicima u poseti je bio i Pokrajinski sekretar za omladinu i sport Vladimir Batez.
“U okviru programa razvoja sporta u AP Vojvodini, jedan od prioriteta je razvoj i obnova sportske infrastrukture, kako bi se što više dece uključilo u sistem sporta. Zadovoljstvo je videti još jedan uspešno realizovan projekat, pre svega na radost svih učenika, a Zrenjanin je deo pozitivne strategije u sveobuhvatnom programu razvoja sporta u Vojvodini”, zaključio je Batez.
“Osnovna škola “Boško Vrebalov” u Melencima je najveća škola, u poređenju sa ostalim seoskim sredinama na teritoriji Grada Zrenjanina, pa je tako danas pohađa 467 učenika, od kojih 64 prvaka i ovakva ulaganja su od nemerljivog značaja za učenike”, istakao je direktor škole Aleksandar Ludoški i dodao da nakon više od jedne decenije učenici imaju priliku da budu deo kreativnije nastave fizičkog vaspitanja, a nastavnicima će biti u potpunosti omogućeno sprovođenje nastavnog plana i programa.
U delegaciji Grada Zrenjanina koja je danas posetila školu u Melencima, uz gradonačelnika Janjića, bili su i njegov pomoćnik Dragan Ćapin, članovi Gradskog veća Slaviša Vlačić i Pero Pilipović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Simo Salapura i predsednik Upravnog odbora Sportskog saveza Rajko Petrović.

Pročitajte još

13029657_776739575793609_6147284415776116920_o

EVROPSKO PRVENSTVO RAKETNIH MODELARA

Grad Zrenjanin, u srcu Banata, na Begeju, domaćin je velike sportske manifestacije, Evropskog prvenstva u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>