04. 10. 2023.
Home / Košarka / KOŠARKAŠICE PROLETERA NA VRATIMA ELITE….
pionirke-zkk-proleter-1

KOŠARKAŠICE PROLETERA NA VRATIMA ELITE….

Ženski košarkaški klub Proleter 023 iz Zrenjanina, okončao je jesenji deo sezone kao lider tabele Druge ženske košarkaške lige uz samo jedan poraz i istakao kandidaturu za ulazak u elitni rang takmičenja.

Da se u klubu dobro radi vidi se i po sastavu seniorske ekipe, u kojem je većina igračica koje su ponikle u Proleterovoj školi košarke.

pionirke-zkk-7

– Osim seniorki, mora da se poseban naglasak stavi na rad sa mladjim kategorijama gde pored mene odlično radi kolega Božidar Tapavički. Kao malo koji klub u Srbiji, imamo takmičarsku ekipu u svim uzrasnim kategorijama za koje košarkaški savez organizuje takmičenja. U pitanju su mladje pionirke (rodjene 2005.god i mladje), pionirke (2003.i mlađe), kadetkinje (2001. Godište i mlađe) i juniorke (1998. godošte i mlađe), koje nam ustvari čine i većinu seniorskog sastava. Iako nam u mladjim kategorijama rezultat nije prioritet, već pravilan razvoj mladih igračica, kao sportista i kao ljudi, mi ćemo se ipak pohvaliti uspesima koje ova deca prave – naglasio je Marko Marinkov, trener ekipe.

pionirke-zkk-6

– Juniorke uz samo jedan poraz trenutno su drugoplasirane u prvenstvu Vojvodine, a sve ostale, dakle, kadetkinje, pionirke i mladje pionirke, uz već pomenute seniorke, kalendarsku 2016-tu godinu završile su na prvom mestu. Ukupan skor u 50 odigranih utakmica je 46 pobeda i 4 poraza, a ističu se pionirke koje su i dalje neporažene.U periodu besparice vrlo je važno imati kvalitetnu, sopstvenu, školu košarke i u njoj stvarati igračice za prvi tim, a pritom pružiti, svoj zainteresovanoj deci, kvalitetan trening i zabavu iz koje one vremenom zavole ovaj sport.

pionirke-zkk-5

– Upis u našu školicu konstantno je otvoren za sve zainterrsovane devojčice sa željom da stvorimo još uspešnih generacija – dodao je na kraju mladi stručnjak, Marko Marinkov.

Pročitajte još

image_6487327_1

SVETAC MARŠIRAO U VRBASU

Vrbas – Sveti Đorđe 65:81 ( 18:13, 14:30, 18:19, 17:19 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>