31. 01. 2023.
Home / Ostali sportovi / TRENERI ODBOJKAŠKOG KLUBA ŽITIŠTE
15399009_344451432578357_556660_o

TRENERI ODBOJKAŠKOG KLUBA ŽITIŠTE

Odbojka se u opštini Žitište igra od kraja pedesetih godina i to uglavnom u Osnovnim školama. Ta čudesna igra koja svojom lepotom pleni veliki broj ljudi bivala je sve popularnija na našim prostorima nakon velikih uspeha odbojkaša iz Kleka i Zrenjanina.

nicijativu za osnivanje odbojkaškog kluba u Žitištu, krajem 1997. godine, pokrenula je grupa devojčica, igračica koje su igrale – trenirale u osnovnoj školi Sveti Sava, pod rukovodstvom profesora Zorana Veselinova.

Ovaj sportski kolektiv ove godine obeležava 18 godina postojanja, ima tri selekcije u kome trenira 60 devojaka a treneri su im Anđa Cvetićanin, Aleksandar Meng i Saša Kosanović.

Kroz klub je do sada prošlo na stotine odbojkašica a trenutne ambicije su sam vrh tabele kao i priključivanje mladih igračica u seniorsku ekipu.

– “Karijeru trenera ozbiljno sam počeo da gradim odmah po osnivanju ŽOK u Žitištu. Trener sam prvog tima od sezone 2001/2002. Ambicije kluba su uvek naravno prvo mesto i plasman u viši rang takmičenja” istiće Saša Kosanović.

– “Živimo u teškim vremenima, finansijska je kriza, ali mi moramo da nađemo rešena za dalji razvoj našeg kluba. Bila bi prava katastrova zaustaviti razvoj ogromnog potencijala koji imaju naše odbojkašice. Rešenja postoje, to tvrdim jer sam u klubu gotovo od osnivanja. Prolazio sam u radu kroz mnoge teške situacije. Mi treneri smo spremni da radimo, imamo perspektivnu bazu” rekao je Aleksandar Meng.

izvor:

izvor:

http://www.zitisteonline.com/test-vesti/99-treneri-odbojkaskog-kluba-zitiste

Pročitajte još

image_6483441

DUNJA EREMIĆ BRONZANA NA DVORANSKOM PRVENSTVU SRBIJE ZA JUNIORKE

Na dvoranskom prvenstvu Srbije u Beogradu za juniorke U20, šesnaestogodišnja Zrenjaninka, Dunja Eremić, članica Atletskog ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>