01. 10. 2022.
Home / Ostali sportovi / Proteklog vikenda održana su tri takmičenja na kom su učestvovali džudisti Zrenjaninskog Proletera MD-a
foto: Zoran Bogaroški
foto: Zoran Bogaroški

Proteklog vikenda održana su tri takmičenja na kom su učestvovali džudisti Zrenjaninskog Proletera MD-a

Svakako najvažnije takmičenje u celoj sezoni je Super Džudo Liga Srbije u kojoj je učestvovala i prva ekipa Proletera MD.

U subotu u Zemunskom sportskom centru “Master” je održano takmičenje po grupama. Zrenjaninci su se u grupi sastali sa Partizanom Bg i Trudbenikom Bg i bili su veoma uspešni u oba duela.U prvom meču savladan je Trudbenik rezultatom 6:4.U borbi za prvo mesto u grupi savladan je favorizovani Beogradski Partizan takođe rezultatom 6:4 i na taj način Proleter MD je zauzeo prvo mesto i zakazao četvrtfinalni meč sa Judo klubom “Ruma”.

U nedelju je održan četvrtfinalni program kao i finalni blok u borbi za medalje. Četvrtfinalni meč sa Rumom su Zrenjaninci odradili maestralno i pobedili rezultatom 10:0 i na taj način iznenadili sve i plasirali se potpuno zasluženo u polufinale gde su odmerene snage sa Crvenom zvezdom iz Beograda.

Meč je dobro započet ali se jednostavno nije moglo dalje jer je Crvena zvezda trenutno najbolja ekipa u Srbiji. Meč je završen potpuno zasluženo rezultatom 8:2 u korist Beograđana. U borbi za treće mesto protivnik je bio takođe višestruki prvak države,Beogradska Rakovica. Meč je završen ubedljivim rezultatom u korist Beograđana 10:0. Ovo peto mesto je najveći uspeh u prethodnoj deceniji i svakako jedan od najboljih rezultata u istoriji našeg kluba koji uspešno radi već 50 godina.

Takmičari u ovogodišnjoj Super Judo Ligi Srbije su bili: Marko Grandić, Stefan Mirković, Dušan Sarić, Boris Nemet, Filip Đinović, Daniel Šipoš, Nikola Blešić, Vidak Vučinić, Mihajlo Vujović, Dušan Ludoški i Bojan Cvejić.

U isto vreme održana su i dva takmičenja za mlađe uzraste u Srpskom Krsturu i Novom Sadu. U Srpskom Krsturu učestvovalo je 110 takmičara iz Slovenije,BiH i Srbije Zlatne medalje osvojile su Milica Batanjski, Ivan Eremić, Nikolina Bakić, Gordana Bošnjak, Dušan Isakov i Sofija Fekete Srebrne medalje pripale su Draganu Milutinoviću, Nikoli Trivunoviću i Nikolini Trivunović Bronzane medalje uzeli su Vuk Bengin, Ilija Mikin, Ognjen Đurić, Sava Adamov, Aleksandar Rakić, Luka Dabić, Nenad Bakić, Viktor Lerinc, Nemanja Vlatković i Bogdan Dumitrov U Novom Sadu učestvovalo je 360 takmičara iz Slovenije, BiH, Hrvatske i Srbije: Zlatnu medalju osvojila je Lenka Stojanov, dok su bronzane medalje pripale Anji Kuručev, Ognjenu Vukobrat i Dini Terzin.

Naredno takmičenje za takmičare Proletera MD je narednog vikenda na međunarodnom turniru u Novom Sadu u organizaciji JK “Partizan” Novi Sad.

Pročitajte još

PSX_20220928_160445

SEZONA OTVORENA SA PET OSVOJENIH MEDALJA NA JESENJEM KUPU U SUBOTICI

Na zanimljivom plivačkom takmičenju Jesenji kup Subotice 2022. na kojem je učestvovalo 335 plivača iz ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>