02. 12. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / GOMEX na Sajmu knjiga

GOMEX na Sajmu knjiga

Nastavljajući misiju približavanja kulturnih dešavanja Zrenjanincima, kompanija GOMEX u saradnji sa lokalnim “Klik” radijom i ove godine organizovala odlazak na Sajam knjiga u Beogradu.

Svi oni koji su pokazali znanje i tačno odgovorili na pitanja postavljena u programu radio “Klika” dobili su kao nagradu put i ulaznicu za dve osobe na jedan od najposećenijih sajamskih događaja u Srbiji.

Kao i prethodnih, i ove godine je ka Beogradu krenuo pun autobus ljubitelja pisane reči, koji su uz prigodne pakete GOMEX-a i u dobrom raspoloženju, proveli lep i sunčan subotnji dan uživajući u odličnom izboru knjiga i publikacija koje je ponudio 61. međunarodni sajam knjiga u Beogradu.

Ovogodišnji počasni gost Sajma knjiga, čiji je slogan bio “Knjigu u ruke”, bio je Iran što je iznenadilo veliki broj posetilaca ali su knjige koje su oni doneli, pogotovo prevode njihovih klasika poput Hafiza, Rumija, otišle u rekordnom roku pošto su na štandu Irana svoje prodajne punktove imale iranske kulturne institucije u Srbiji, što do sada nije bila praksa.

Ovogodišnja “Otvorena knjiga Sajma” predata je ambasadorima Nemačke, Austrije i Švajcarske koji će sledeće godine predstaviti književnost na nemačkom jeziku kao počasni gosti 62. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.

Pročitajte još

Najave programa Kulturnog centra Zrenjanina do 9. 11. 2023.

Najave programa Kulturnog centra Zrenjanina do 9. 11. 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *